Șefa ISJ, cu ochii pe lucrările din școli! „Vreau să mă asigur că suntem pregătiți pentru începerea cursurilor”

Șefa ISJ Neamț, Florentina Moise dă un semnal clar pentru directorii de școli și pentru primari să trateze foarte serios începerea școlii, mai acolo unde acum încă mai sunt în curs lucrări de reabilitare, igienizare etc.

Pe linia asta, chiar și vineri, șefa ISJ a avut o „operativă” la sediul instituției cu mai muli manageri de unități școlare.

„Am avut azi o nouă rundă de dialog cu managerii școlilor din județ. Veștile sunt bune. Dar vreau să mă asigur că suntem pregătiți cum trebuie pentru 5 septembrie, dată la care copiii revin la școală. Nu mai e mult”, a subliniat Moise.

Convinsă că angajamentele nu țin mereu loc de îndeplinirea termenilor și termenelor, inspectoarea șefă anunță că, de săptămâna viitoare, schimbă ea strategia și merge personal la „locul faptei”: „De luni voi merge personal în unitățile de învățământ unde lucrările sunt încă în curs. Vreau să discut cu autoritățile locale, să găsim soluții pentru ca elevii să înceapă școala în condiții bune. Cel puțin bune!”.

Concluzia Florentinei Moise este că relația condiții-rezultate nu e doar una biunivocă ci una obligatorie pentru un sistem de educație cu adevărat performant: „Așa cum le-am spus directorilor, le spun și profesorilor și părinților: suntem aici pentru dumneavoastră! Prioritatea mea e să asigurăm condiții pentru fiecare elev. Am mai spus-o: ca să avem rezultate, trebuie mai întâi să asigurăm condiții. Mă ocup!”.

Această prezentare necesită JavaScript.

D.V.