Şefa de promoţie de la Facultatea de Drept din Bucureşti este o nemţeancă! VIDEO

A fost şi surpriza ei dar şi a decanului care i-a strigat numele când pietreanca Mihaela Luca a urcat pe scena festivităţii de absolvire a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti în calitate de şefă de promoţie la secţiunea ID (vezi VIDEO de mai jos, timer 1.22.20)

“Nu a fost doar surpriza domnului decan ci şi a mea. Îmi ştiam notele, ştiam, de exemplu, că am 20 de 10, dar nu ştiam ce note au colegii mei. În primul an primeam toţi notele tuturor, apoi am primit doar notele noastre, deci nu aveam element de comparaţie, de ierarhizare. De aceea a fost o surpriză pentru mine”, spune Mihaela Luca.

Iar surpriza decanului Flavius Baias (fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei) a fost că o cunoştea mai bine pe şefa de promoţie nu de la Facultate (deşi alţi colegi de ai ei frecventau ca „la zi” cursurile, Mihaela Luca a urmat în paralel şi Facultatea dar şi-a văzut şi de job) ci mai ales prin prisma muncii acesteia, într-o companie din Neamţ care a produs şi furnizează un soft legislativ. Firma se numeşte Compania de Informatică iar softul este Lex Expert.

Mihaela Luca a absolvit acum cea de a 2-a facultate, prima fiind cea de electronică, în 1991. „La noi la firmă suntem o adevărată echipă. Şi dacă tot producem soft legislativ am spus că nu ar strica deloc să privim lucrurile şi din perspectiva clienţior noştri, mulţi dintre ei fiind din domeniul Dreptului. Aşa că ne-am înscris la această facultate, şi eu, şi fratele meu Gabriel Luca, şi un alt asociat, Ciprian Chiriac”, spune şefa de promoţie.

Şi dacă v-aţi uitat la filmul de mai sus, aţi văzut şi momentul când, imediat după urcarea pe scenă, îi cade toca dar şi faptul că a primit şi un premiu de 1000 de euro. Pe care îl va cheltui „pentru a împărtăşi această bucurie cu cei dragi, cu colegii şi cu familia”, spune Mihaela Luca care deja făcea planuri ce ar putea cumpăra fiecăruia dintre cei aflaţi pe listă.

Proaspăta absolventă spune că cea mai importantă faţetă a acestui premiu este că arată tuturor că poţi câştiga, chiar şi un premiu în bani, dacă înveţi. „E foarte important să citim, să tragem foloase din ceea ce învăţăm. Şi chiar dacă lucrez în domniul IT, cred în continuare că şi cărţile dar şi interacţiunea directă cu oamenii sunt foarte importante. Pledez pentru oameni, pentru contactul direct”, spune Mihaela Luca.

D.V.

cop drept sefa promotie