Șef nou peste muzeele din Neamț

Iulian Ghercă este, începând de astăzi, noul director al Complexului Muzeal Județean Neamț, după ce mandatul său a fost validat ieri de consilierii județeni, întruniți în ședință de lucru.
De meserie profesor, Iulian Ghercă este licențiat în istorie și drept și doctorand în istorie. Imediat după validarea în funcție, pe care o va ocupa în următorii cinci ani, noul director al Complexului Muzeal Județean Neamț s-a arătat plăcut surprins de preocuparea autorităților din județ pentru tot ceea ce ține de cultură. „Vreau să vă mulțumesc că m-ați primit în echipa dumneavoastră și, așa cum spun și studiile de specialitate pe care le-am consultat în documentarea proiectului de management, am observat grija și dorința autorităților locale de promovare a culturii din Neamț. Studiile plasează județul nostru pe un onorabil loc 14 la nivel de țară, iar la nivelul alocării de fonduri pe locul al nouălea, lucru care spune foarte multe”, a opinat Ghercă. În același timp, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și-a exprimat dorința ca noul manager al muzeelor nemțene să dea dovadă de eficiență în activitate.
În altă ordine de idei, instalarea pe funcție a noului director al Complexului Muzeal Județean Neamț vine într-un moment cum nu se poate mai bun pentru domnia sa, în condițiile în care legislativul nemțean vrea să aducă milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea și conservarea mai multor muzee din întregul județ. De altfel, ordinea de zi stabilită inițial pentru întâlnirea de ieri a consilierilor județeni a și fost suplimentată cu patru proiecte ce au vizat exact aceste obiective culturale.
Consider că aceste proiecte sunt deosebit de importante pentru județul Neamț, ele urmând să aducă zeci de milioane de lei pentru reabilitatea și modernizarea unor adevărate repere ale zonei noastre. Este vorba de Muzeul de istorie din Piatra Neamț, Muzeul de istorie din Bicaz, Muzeul Memorial Calistrat Hogaș din Piatra Neamț și Muzeul Ion Creangă din Humulești. Finanțarea pentru realizarea acestor proiecte va fi asigurată atât din fonduri europene, cât și din contribuția Consiliului Județean. Vrem să promovăm aceste muzee și să le prezentăm vizitatorilor la potențialul lor maxim”, a mai spus președintele CJ Neamț.

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns