Şef nou la Policlinică: „Medicina nu este Armată dar trebuie să respecţi pacientul!”

Teodora Gabriela Lungu este, începând de ieri, noul şef al Policlinicii din cadrul Spitalului de Urgenţă Neamţ. De fapt, Policlinica se numeşte acum „Ambulatorul Integrat de Specialitate” (AIS) iar titulatura funcţiei este de „Asistent medical coordonator”. Conform deciziei semnate de managerul Spitalului, Codruț Munteanu, numirea a devenit validă de ieri, 11 februarie iar până la data de 20 februarie trebuie rezolvate formalităţile de predare primire între noul coordonator (Lungu) şi cel anterior (Ana Angela Gherasim).

„Numirea în această funcţie şi responsabilităţile acestui post mă onorează. Am astfel ocazia să particip şi să ajut, mai mult decât până acum, la consilidorea Ambulatorului Integrat de Specialitate ca parte importantă a Spitalului. Sănătatea este un domeniu în care buna colaborare şi munca în echipă sunt esenţiale. Mulţumesc conducerii Spitalului pentru încredere şi tuturor colegilor mei pentru buna colaborare pe care o avem şi o vom avea. În ceea ce mă priveşte, voi face tot ce depinde de mine pentru a convinge că putem funcţiona ca o echipă veritabilă. Ştiu că este vorba de atribuţii şi de o atitudine pein care trebuie să rezolvăm probleme fără a jigni pe nimeni şi că este foarte important să comunicăm între noi şi fiecare din noi să fie determinat să facă ceea ce trebuie pentru creşterea permanentă a calităţii actului medical. Medicina nu este Armată. Trebuie respectată ierarhia dar trebuie şi să vorbească fiecare, cu argumente, evident. Iar cel mai important este ca toată activitatea să fie subsumată respectării pacientului. Totul se rezolvă, chiar şi încercările date de Dumnezeu, dacă te gândeşti şi ai încredere”, a declarat Teodora Lungu pentru Vestea.

Noua şefă a Policlinicii Spitalului Judeţean este asistent principal cu o experienţă consistentă în cadrul Cabinetului de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Ambulatoriului. A mai îndeplinit responsabilitatea de coordonator al AIS în perioada 2005-2008. Din postura respectivă a colaborat din punct de vedere managerial cu directorii sau directorii medicali din acea perioadă, cum ar fi dr. Ghiţă, dr. Lazăr, Dr. Nanu, dr. Ciobanu.

 

D.V.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns