Ședință în spiritul sărbătorilor la CJ

sedinta-cj-2
Ședința extraordinară a consilierilor județeni încheiată cu puțin timp în urmă a fost una cât se poate de pașnică, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Din cei 35 de aleși au absentat motivat opt.
Nouă din cele zece proiecte prinse pe ordinea de zi au trecut rapid de plenul Legislativului nemțean. Un singur amendament a fost ridicat de grupul de consilieri locali PNL, care a cerut reducerea cu 50 la sută a costurilor pentru închirierea căsuțelor în care cei ce vor expune la Târgul de Crăciun ce va avea loc la Piatra Neamț își vor pune marfa la vedere. Deși doar peneliștii au votat pentru acest amendament, proiectul de hotărâre a trecut. La fel și toate celelalte, la care s-a votat în unanimitate.
Pe finalul ședinței, la fel ca și în conferința de presă desfășurată imediat după încheierea lucrărilor plenului, președintele CJ Ionel Arsene a ținut să mulțumească tuturor colegilor din PNL pentru faptul că și-au arătat sprijinul pentru Târgul de Crăciun. „Mulțumesc tuturor consilierilor județeni din PNL pentru că au votat favorabil proiectul inițiat de mine, pentru organizarea acestui târg”, a punctat șeful CJ, adăugând: „De asemenea, îi mulțumesc și primarului Dragoș Chitic care a pus la dispoziție platoul de la Curtea Domnească pentru organizarea acestei manifestări. Totodată, le mulțumesc și vicepreședinților Consiliului Județean, care sunt de la alte partide – ALDE și PMP. Vreau ca Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț să fie unul cum nu s-a mai văzut, de talia celor de la Sibiu și Viena”, a mai spus Ionel Arsene. Totodată, acesta și-a exprimat dorința ca și în viitor proiectele de interes pentru locuitorii județului să nu mai fie politizate, punct de vedere susținut atât de Laurențiu Dulamă, cât și de Ion Asaftei. Ambii au punctat faptul că la Consiliul Județean trebuie să se facă administrație, nu politică.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns