Şedinţă fără intrigă la CJ: Asaftei – vice cu atribuţii de preşedinte, Dulamă nici nu a candidat…

Şedinţa de azi de la CJ a fost una neaşteptat de liniară pentru toţi cei care aveau alte aşteptări, fiind vorba de stabilirea vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte şi de o majoritate foarte fragilă, de 18 (PSD-ALDE) la 16 (PNL- PMP).

Previzibil, Ion Asaftei de la ALDE a ajuns preşedinte. Neaşteptat pentru unii, liberalii şi mai ales vicepreşedintele Dulamă au stat pasivi (primii) şi nu au luptat, Dulamă mimând doar un fel de dispută juridică dar realizată din start ca să fie perdantă. Foarte important: deşi proiectul de hotărâre al celor de la PSD-ALDE era cu nominalizarea candidatului Asaftei, nici PNL-iştii nici Dulamă nu au venit cu altă propunere şi nici nu au votat.

Au intrat în cabina de vot 18 consilieri, au votat 18 şi au fost 18 voturi pentru Asaftei. Case closed!

Până la un punct, liberalii pot fi înţeleşi: nu puteau propune pe cineva din rândurile lor (trebuia musai dintre cei doi vicepreşedinţi), exista şi riscul că dacă se ajungea ca şi Dulamă să fie pe buletinul de vot şi ei să voteze, din cele 14 voturi ale lor să fie vreo câteva anulate sau chiar pro-Asaftei.

Şedinţa a început cu 15 minute întârziere pentru că Dulamă făcuse un fel de cerere către secretarul judeţului. În care contesta faptul că pe proiectul PSD-ALDE e numele lui Asaftei (nu se dă posibilitatea şi altor propuneri) sau alte chestiuni de procedură.

Daniela Soroceanu i-a răspuns că nu poate corecta ea un proiect iniţiat de o tabără politică (dar a sugerat că există instituţia amendamentului) şi i-a mai dat câteva lămuriri tehnice lui Dulamă.

Foarte important: Dulamă nu a venit cu o cerere de suplimentare a ordinii de zi (cu un proiect în oglindă în care să fie el cel propus pentru funcţie) şi nu a făcut niciun amendament (deşi putea) la proiectul celeilalte tabere. Mai pe româneşte, Dulamă şi aliaţii lui (de formă, zic unii) de la PNL nu au făcut niciun demers real ca funcţia să nu ajungă la cei din PSD-ALDE. Adică, dincolo de adresa inutilă a lui Dulamă, tabăra de dreapta din CJ a intrat azi în şedinţă ca la o bătălie dinainte pierdută.

La finele şedinţei, Ion Asaftei le-a mulţumit celor din tabăra sa pentru voturi, a spus că ar fi fost un adevărat exerciţiu democratic dacă şi cei din PNL-PMP ar fi votat dar a subliniat că uşa lui este deschisă, din actuala funcţie, pentru toţi consilierii judeţeni şi pentru toţi cetăţenii, „pentru că la CJ facem administraţie, nu politică”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns