Ședință cu scântei la CJ! Liberalii acuză Puterea județeană că a trântit un proiect de luptă cu pandemia pe motiv de… șapcă!

Ședința terminată mai devreme la Consiliul Județean nu a fost scutită de scântei. În timp ce Opoziția a votat proiectele propuse de cei din alianța de la Putere din jurul PSD cu privire la alocarea de bani pentru Consiliul județean, un proiect inițiat de Opoziție și care propunea fonduri pentru un ONG recunoscut deja pentru sprinul acordat Spitalului dar și altor instituții a fost trântit la vot de majoritari.
<<De curând s-a terminat Ședința Consiliului Județean Neamț și încă nu-mi revin din șoc. Am inițiat un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu Asociația…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea și alocarea a 500.000 de lei către aceștia. Vorbim de aceeași organizație care s-a implicat cu tot sufletul în acțiunea prin care Spitalul Județean a fost dotat cu măști, containere, viziere, mănuși, dezinfectant și alte materiale sanitare.
Cu nesimțirea specifică, alianța PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI și contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu șină. Sau șapca roșie.
Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism și fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu câștigurile lui de imagine.
Mulțumim, PSD! Astăzi ați dat, iarăși, măsura nesimțirii de care sunteți capabili!>>, spune consilierul județean liberal Florin Hopșa.
Evident că documentele respective ar fi putut fi procurate în câteva minute și s-ar fi putut lua o pauză scurtă dacă s/ar fi dorit azi o soluționare favorabilă. Dacă…

De partea cealaltă, Ionel Arsene (președintele CJ Neamț și al PSD) vede în felul lui refuzarea sprijinului pentru cea mai activă și apreciată inițiativă civică anti-Covid 19: <<Am avut o discuție după ședință cu Vlad Gliga, președintele Asociației Comunitatea Noastră (VIVID), și am convenit împreună să transmită către Consiliul Județean toate documentele necesare în vederea realizării unui parteneriat. Le mulțumesc pe această cale încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă el și cei cu care formează această echipă>>.

Printre rânduri se poate că așa pățesc cei care nu țin cont de culori politice și de conceptul mult mai barbar de Jupân… Oricum, generozitatea lui Arsene e maximă: a votat împotriva alocării de bani dar acum umple ranița conceptului de „mulțumiri”.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Ședință cu scântei la CJ! Liberalii acuză Puterea județeană că a trântit un proiect de luptă cu pandemia pe motiv de… șapcă!

  1. ONG-urile trebuie sa ia bani din mediul privat, nu de la CL sau CJ!E doar o prosteala politicianista de doi lei!Ce rost are ca CJ sa dea bani la o asociatie, cand poate cumpara singur materialele necesare?!I-as intreba pe domnii consilieri PNL , ei cat au donat din propriul buzunar la aceasta asociatie?Dar domnii parlamentari PNL?!Aceeasi intrebare, bineinteles, si pentru PSD, ALDE, etc…

Lasă un răspuns