Secuiu, Prim Vice-Președinte național la Tineret Pro România

Începând cu 2 Martie 2019, Organizația de tineret PRO România Neamț este reprezentată la nivel național. Radu Secuiu a fost ales Prim Vice-Coordonator al Organizației Naționale de Tineret a PRO România, anunță un comunicat remis de Biroul de presă PRO România Neamț.

Sâmbătă 2 Martie 2019 a avut loc prima ședință a Delegației Permanente a Tineretului PRO România la care au fost prezenți, alături de membrii organizațiilor de tineret, Victor Ponta, Președintele PRO România, Comisarul European Corina Crețu, Daniel Constantin, Ioana Petrescu și Constantin Iacov. Mesajul Președintelui PRO România, Victor Ponta, către tinerii din partid a fost unul clar și mobilizator: „Fiți liberi și creativi și noi vă sprijinim!”.

Radu Secuiu a trecut la Pro România la finele lunii noimebrie 2018, părăsind organizația TNL Neamț pe care o conducea și renunțând astfel și la funcția din Biroul Național al TNL. La acel moment, Secuiu mulțumea <<președintelui PNL Neamț, dl. Mugur Cozmanciuc, precum și tuturor colegilor liberali care mi-au fost alături>>. Nuanța vizibilă de a împărți foștii colegi în cei care i-au fost alături (cu Cozmanciuc în frunte) și cei cu care nu a făcut echipă a fost văzută, la acea vreme, de cei care mai știau din treburile interne de la PNL, drept un blam dedicat organizației de tineret de la Piatra Neamț, mai ales șefului acesteia, Adrian Olariu.

Olariu nu doar că s-a opus la momentul în care Secuiu a fost ales președinte TNL Neamț ci, ulterior, într-o conferință de presă a PNL Piatra Neamț, cerea dovezi supreme de iubire de partid. așa, de la înălțimea unui ipotetic soclu de pe care răspundea la o întrebare dedicată

Se întâmpla în octombrie 2017 iar de la acel moment, Olariu – care este și consilier local! – nu a mai glăsuit public din punct de vedere politico-administrativ. Mai pe românește, Olariu nu a mai deschis gura în nicio conferință de presă a partidului (cea mai bună dovadă la momentul octombrie 2017 fusese adus tocmai ca să se participe la piesa de teatru numită pretențios „conferință de presă”) și nici prin Consiliul Local (unde ia totuși o indemnizație de câteva sute de euro pentru singura ședință ordinară lunară).

Drept e că Olariu nu e singurul consilier local care pare a juca rolul Consilierul Mut, rezumându-se doar la a ridica mâna cum l-a învățat partidul. Mai sunt destui, nu doar în PNL ci și în celelalte partide care compun „Parlamentul local”. La fel cum sunt destui aleși care par a-și juca rolul de aleși pe aceeași variantă a pantomimei (ridicat mâna și atât).

D.V.

Nota Bene – În text e funcția „Prim Vice-Coordonator” iar în titlu este „Prim Vice-Președinte” pentru că, în fond, e vorba de același lucru. Cei de la Pro România preferă conceptul de „coordonator” pentru a puncta faptul că nu e vorba de lideri aleți ci numiți, cu statut interimar. E vorba și de o formă de motivare internă…

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns