Secretomanie comunistă! Lista cu femeile premiate la „Gala Arsene” nu a fost făcută publică

Pe principiul comunist „poporul muncitor bea șampanie prin reprezentanții săi”, propaganda CJ-PSD condusă de Ionel Arsene a postat niște poze, a cerșit implicit likeuri și „felicitări, domnule președinte” dar… nu a făcut publică lista cu femeile care au bine-meritat diplome și medalii la Gala Femeilor din administrație, desfășurată acum o săptămână, pe scena TT.

Imaginile postate atunci pe facebook de Arsene conturau oricum tabloul unei acțiuni de propagandă tipic PSD (cu câteva persoane din zona funcționarilor sau din alte partide, așa cât să fie și ceva ambalaj). Toată floarea cea vestită a PSD-ului feminin, unii și cu beizadelele din dotare (ca mișcare de ultimă clipă, când a devenit evident că sunt și spectatori-invitați care boicotează scenariul tip nord-coreean) a fost prezentă. Poze, likeuri, „felicitări domnule președinte”.
Dar nimeni – nici Arsene nici aghiotanții săi – nu au trimis un mail la redacții și nici nu au făcut altă postare publică din care să afle și poporul plătitor de taxe și impozite despre numele premiantelor.
De ce, oare? Ar fi fost și mai evident că așa-zisa acțiune nu a fost decât un exercițiu de imagine din care țâșnea PSD și în beneficiul lui Arsene, cel recent condamnat (cu drept de recurs) pentru 3 fapte de corupție, la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare?
Beneficiu de imagine (dar nu numai) a fost gândit, cu siguranță și pentru Mădălina Ciubotaru, vicepreședintele CJ Neamț care, cu onor, conduce printre altele inclusiv instituțiile de cultură din județ.

Când se premiază PSD-iștii între ei, sau își fac cadouri medalii sau ceasuri este strict problema lor. Dacă o fac la partid sau într-un cadru privat.
Dar la această pseudo gală e vorba, direct și indirect, de bani publici:

– sala TT aparține CJ Neamț. Dacă un privat – chiar și un ONG – vrea să o folosească pentru o acțiune publică, PLĂTEȘTE.
– aceeași sală nu poate funcționa – chiar și în regim de închiriere – fără angajați (de la curățenie până la responsabili cu alte detalii). Angajații au salariile asigurate din bani publici.
– partea de audio-video aferentă acestui eveniment a funcționat cu curent electric. Plătit, ca toate utilitățile de la TT, din bani publici.
– logistica (cel puțin video, dacă nu și cea audio) e a unui privat. Care e normal să perceapă tarife. Plătite din bani publici. Pentru cei care au urmărit și alte suite de foto-ode (postate de Mădălina Ciubotaru) de la alte acțiuni din zilele care au urmat – tot din festivalul „Arsene vii aplauze” au observat și un ecran mai mare, cu led, folosit apoi și în sala de la CJ. Așa că indiferent dacă în contract a fost sau nu menționat expres partea de la TT (unde au fost niște ecrane mai mici), partea cu ecrane e plătită tot din bani publici.
– invitațiile. Partea de grafică a fost făcută fie de o firmă privată, fie de un salariat CJ. Deci bani publici.
– diplome, trofee, medalii (sau ce or fi fost, că în pozele cu „felicitări, domnule președinte” apare ceva ca o mapă/diplomă), flori etc au costat și ele bani, nu? Că doar nu gândește Mădălina Ciubotaru (vicepreședinte CJ Neamț) vreun concept/acțiune, orice, fără să fie rost de tocat bani publici care să se ducă la anumiți furnizori… Cum a făcut și la acțiunile de anul trecut, dedicate copiilor din casele de copii, cu poze care storceau lacrimi în timp ce bani (cu sacul!, de ordinul miliardelor de lei vechi) plecau spre niște băieți deștepți (în timp ce majoritatea acțiunilor au fost realizate, gratis, de instituțiile de cultură pe care le co-ordonează…

Revenind. Galele astea de tip păcăleală, organizate prin mai ca să marcheze un moment din aprilie (inspirația financiar-organizatorică e uneori cu delay) au fost făcute cu bani publici și cu suport al instituțiilor publice (adică tot bani publici). Nici Arsene, nici aghiotanta sa (Mădălina Ciubotaru) nu au spus nici costurile dar, mai ales, nu au avut nici minima brumă de respect pentru cetățeni să spună cine sunt femeile premiate.
Pentru că așa se fac ghișefturile gândite de Ciubotaru și girate de Arsene: pe șest, ca schimbul valutar de la colțul hotelului.

Daniel VINCA

Nota Bene – Recunoaștem, nu ne-am obosit să o întrebăm pe Mădălina Ciubotaru nici despre lista cu premii, dosită de ea și șeful ei politic (doar naivii mai cred că ea nu este, real, în PSD ci la Pro România) și nici despre cheltuielile totale ocazionate de eveniment.
Ultima oară când am făcut asta (să cerem detalii despre o acțiune care a topit mulți bani publici) a fost prin octombrie 2021. Adică acum vreo 7 luni. Încă nu am primit răspunsul. Probabil că mai scrie la el, că așa scriu oamenii rafinați de cultură, încet și bine…

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.