Secretara Primăriei Sagna supune la vot, în ședința CL, acceptarea prezenței presei

O ședință de CL din comuna Sagna a început cu votarea acceptării unui cameraman de la o televiziune din Roman, la solicitarea unei angajate a Primăriei, care stă în capul mesei (probabil secretara UAT).
Din fericire, votul consilierilor (8 pentru DA presă, 7 ÎMPOTRIVĂ) a permis cameramanului respectiv să rămână în ședință.
Tot în capul mesei se află (vedeți imaginile AICI) și primarul de Sagna, Gheorghe Iacob (care în urmă cu câțiva ani apărea în filmări de propagandă cu Arsene, pe timpul lucrărilor de la Podul Luțca). Primarul nu are nicio reacție când angajata cere votul respectiv dar se vede pe fața lui că e nemulțumit când consilierii votează pentru prezența presei.

„Democrație”: în anul 2024, angajata unei instituții publice invocă votarea prezenței presei la o ședință CL

În Neamț, după alegerile locale din 2020, tot mai multe Consilii Locale și-au trecut în regulamentele interne astfel de prevederi, cum că prezența presei trebuie votată de aleșii locali.
Respectiva prevedere încalcă și Constituția României, și Codul Administrativ și alte prevederi legale.
În ciuda acestui fapt, prefecții care s-au succedat în funcție din 2020 încoace nu au cerut anularea acestor bazaconii de regulamente.

La Sagna, motivându-și dorința ca presa să nu participe la ședință, acea funcționară a spus că ședința este transmisă oricum online. Adică presa trebuie să se mulțumească cu o filmare mediocră, dintr-un anumit unghi care, evident, nu servește unor interese de documentare jurnalistică.

Comuna Sagna are în componența sa și satul Luțca. Între satul Sagna și satul Luțca, care sunt separate de Siret, legătura era acel Pod (numit de la Luțca, care s-a dărâmat în iunie 2022). Podul fusese reabilitate cu câteva luni înainte de către Consiliul Județean, fiind amplasat pe un drum județean.
Deși au trecut 22 de luni de la acel eveniment, podul nu a fost reconstruit nici acum.

Detalii și video, AICI!

D.V.