Scrisoarea fostului primar de Agapia, analizată de juriştii Prefecturii!

Deşi Prefectura nu a comunicat niciun punct de vedere oficial, surse din administraţia judeţeană au confirmat pentru Vestea că scrisoarea deschisă făcută publică de Neculai Nastasă (fostul primar de Agapia) a fost dată spre analiză juriştilor din Prefectură.
Urmează că aceştia să prezinte un punct de vedere pe marginea problemelor ridicate de Nastasă şi, probabil, subprefectul Iulian Jugan (cu atribuţii de prefect, după înlocuirea din funcţie a Niculinei Dobrilă) va prezenta public punctul de vedere al instituţiei. Rămâne de văzut dacă până ce Jugan va lua o decizie şi va prezenta un punct de vedere, acesta va fi tot în funcţie sau nu vor fi operate deja schimbările de care se tot vorbeşte (vezi AICI).

Până atunci, juriştii de profesie sau de ocazie sunt împărţiţi în două taberi. Unii spun că decizia Prefecturii de revocare a lui nastasă din funcţia de primar ar fi fost întemeiată, alţii îi dau dreptate acestuia şi susţin că o sentinţă fără motivare parcă nu ar fi… întreagă.

Şi faptul că Agapia nu este pe lista localităţilor din Neamţ pentru care Guvernul a stabilit data alegerilor anticipate naşte controverse. Tabăra anti-Nastasă punctează că decizia Prefecturii s-a bazat pe o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi şi că acţiunile de contestare în Justiţie iniţiate de acesta ar reprezenta doar o manevră de tegiversare sortită eşecului.
De cealaltă parte, există şi tabăra care întreabă spune că atâta timp cât omul a atacat în Contencios decizia Prefecturii, nu se pot organiza alegeri atâta timp cât, cel puţin teoretic, bătălia juridică este deschisă oricărui rezultat. “Cum să faci alegeri şi, după câteva luni sau poate un an, omul câştigă fie procesul pe suspendarea deciziei, fie cel pe anularea pe fond a actului administrativ şi trebuie să se întoarcă în funcţie. Ar fi o situaţie unică: ar fi doi primari pe acelaşi scaun. Unul de la alegerile noi şi celălalt, de la alegerile de la termen, cu mandat de 4 ani, care s-ar întoarce pe funcţie prin sentinţa unei instanţe. Şi nu poţi să-l trimiţi acasă nici pe cel care cîştigă alegerile anticipate, că nici astea nu sunt organizate cu amendament, cu asterix că dacă se întoarce Nastasă pleacă acasă cel nou…”, spun cei care consideră că la Agapia încă nu trebuie organizate alegeri.

Până una-alta, situaţia actuală nu-l avantajează direct nici măcar pe Nastasă ci pe viceprimarul care a dobândit atribuţii de primar până la lămurirea situaţiei sau până la organizarea alegerilor…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Scrisoarea fostului primar de Agapia, analizată de juriştii Prefecturii!

  1. Nu mai are nicio sansa. A pierdut procesul la Curtea Suprema,hotarare definiva. Acum face joc de glezne ca n-a ajuns inca motivarea.

Lasă un răspuns