Scrisoare deschisă DEVASTATOARE, de la PSD pentru Chitic: „Să fiți ultimul primar liberal al Pietrei! Orașul merită un conducător mai bun!”

Securea războiului dezgropată ostentativ de primarul Dragoș Chitic într-un video selfie (emisiune online de audiențe) primește o replică virulentă de la consilierii locali ai PSD care, printr-o scrisoare deschisă (citită și la începutul ședinței de Consiliu Local) i-au reamintit edilului momente din istoria recentă a orașului Piatra Neamț.
După acea emisiune selfie-video (în care primarul Chitic a vorbit mai mult de jumătate din timpul alocat doar despre strada Izvoare, aflată într-o stare deplorabilă dar preluată de CJ în administrare tocmai pentru a o repara) si dupa o conferinta de presa de la sediul PNL Piatra Neamt desfășurată în aceeași linie,  consilierii social-democrați l-au întrebat pe primar de ce nu a reparat-o el și partidele cu care a guvernat local dar i-au adus aminte și de îndatorarea orașului sau de faptul că Guvernul PSD a dat bani de la bugetul central pentru reconstruirea Pieței.

Textul de mai jos a fost citit la începutul ședinței de azi de consilierul local Victor Marghidan, șeful grupului PSD din CL Piatra Neamț:

Scrisoare Deschisă / 26.02.2019

Domnule primar Dragoș Chitic,

Noi, consilierii locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul Local Piatra Neamț, aleși de pietreni pentru a-i reprezenta în forul legislativ al orașului, nu mai putem tolera ieșirile dumneavoastră publice și am decis să vă adresăm această Scrisoare Deschisă. Vrem ca atât dvs, cât și locuitorii din Piatra Neamț, să știți că nu putem sta să ascultăm la nesfârșit minciunile liberale și să nu avem nicio reacție!

Ultima conferință de presă pe care ați susținut-o la sediul Pardidului Național Liberal se înscrie în linia trasată de partidul care v-a propulsat în funcția de primar al municipiului Piatra Neamț și care stabilește că PNL trebuie să critice actuala guvernare fără motiv. O politică generalizată dusă la nivelul întregii țări de PNL – cea de a acuza fără a propune nimic în loc, cea de a distruge prin vorbe fără a arăta că poate construi ceva, cea de a distrage atenția de la propria neputință indicând spre alții!

Se pare că memoria dumneavoastră este de scurtă durată și uitați că, din 2004 și până astăzi, cu excepția unui singur an, Primăria Piatra Neamț a fost condusă doar de formațiunea politică din care faceți parte. Din 2004 și până astăzi, PNL a avut majoritate în Consiliul Local al municipiului Piatra Neamț, singur sau în alianță cu alte formațiuni politice!

În plus, începînd din 2008 dumneavoastră v-ați aflat în mod direct la conducerea Primăriei municipiului Piatra Neamț având funcțiile de viceprimar și primar.

Domnule Chitic, PNL se află de 15 ani la conducerea acestui oraș, perioadă în care politica de bază a fost îndatorarea la bănci. Orașul este la un pas de faliment! Atât de mult au iubit liberalii municipiul Piatra Neamț încât l-au predat cu totul băncilor, pe mulți ani de acum încolo!

Să vii astăzi și să spui că nu poți face un act administrativ de calitate, aruncând vina pe actuala guvernare, este o dovadă de ipocrizie. Pentru informarea corectă și obiectivă a locuitorilor municipiului Piatra Neamț, plătitori onești de taxe și impozite, reamintim că Primăria a accesat în această perioadă credite de la bănci în valoare totală de peste 283 de milioane de lei, adică de peste 60 de milioane de euro!

Ați declarat că Guvernul PSD a acționat normal și firesc atunci când a decis finanțarea reconstruirii Pieței Centrale a municipiului. Vedeți ce ironie, domnule Chitic? PSD-ul a plătit din fonduri guvernamentale reconstruirea pieței și vi se pare normal, în timp ce vechea piață care a ars a fost clădită pe spatele pietrenilor!

V-ați plâns de starea în care se află strada care duce spre localitatea Izvoare, după ce mai bine de un deceniu ați lăsat-o în paragină fără să investiți bani în reabilitarea ei. Acum, după ce ați cedat-o în administare altora, demonstrându-vă neputința, vă bateți cu pumnul în piept spunând că ați fi fost în stare să o reabilitați! Cine sau ce v-a împiedicat să o reconstruiți din 2004 până în 2017? Vă putem da noi doar două exemple de străzi unde dumneavoastră ca primar ați plătit sume importante pentru reabilitarea lor, deși astăzi arată ca după război. Este vorba despre străzile Gara Veche și Humăriei, artere care au fost reabilitate în ultimii trei ani. Când ați trecut ultima oară pe aceste străzi?

V-ați referit și la managementul Spitalului Județean Neamț pe care l-ați calificat drept slab. La ce v-ați referit? La ce perioadă? Problemele din sănătate au apărut doar în ultimii doi ani sau sunt o consecință a neputinței administrative din ultimii 30 de ani, când și partidul din care faceți parte s-a aflat la guvernare?

Oare uitați atât de ușor că partidul dumneavoastră a închis spitale și a ținut medicii și asistenții cu salarii la limita subzistenței determinându-i să plece din țară??

Românii văd și știu exact cum stau lucrurile. Guvernul PSD a redeschis spitalele închise și a crescut salariile personalului medical, stopând exodul acestora în Occident. Vă informăm că pentru prima dată în ultimii 30 de ani s-a propus și se va realiza în Piatra Neamț un nou spital, tot de către PSD!

Blocajul din Consiliul Local la care ați făcut referire în conferința de presă este doar în ceea ce privește eventualele interese de partid ale PNL și ale grupurilor ce gravitează în jurul dumneavoastră.

Ați făcut deseori referire la faptul că noi frânăm buna desfășurare a activității Pieței Centrale. Trebuie să vă reamintim că aparatul de specialitate din subordinea dumneavoastră a conceput caietul de sarcini pentru atribuirea contractului de concesiune a Pieței Centrale. Nu este vina noastră că el nu corespunde realităților actuale și nici nu suntem datori să ne asumăm greșelile dumneavoastră sau să răspundem pentru managementul dezastruos practicat în societățile Consiliului Local sub patronajul majorității pe care o conduceți! Pietrenii trebuie să știe aceste lucruri!

Încheiem prin a vă ruga ca pe viitor să dați dovadă de asumare a tuturor acțiunilor dumneavoastră, responsabilitate și maturitate politică dar, mai ales, administrative.

Ne exprimăm speranța ca dvs să fiți ultimul primar liberal al Pietrei! Orașul merită să fie condus de un om mai bun, care să îl iubească, să îi aducă prestigiu și belșug, așa cum se poate și cum merită!

Consilierii locali PSD Piatra Neamț

V.N.

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Scrisoare deschisă DEVASTATOARE, de la PSD pentru Chitic: „Să fiți ultimul primar liberal al Pietrei! Orașul merită un conducător mai bun!”

 1. Chiar daca vine din partea PSD-lui,scrisoarea reflecta situatia reala in care se afla acest oras condus de 10 de clica de mafioti din PDL/PNL.

  Numai furaciuni pe linie.O administratie formata numai din politruci fara profesie cu salarii colosale pusi pe diverse functii sa fura banii bugetului local cu achizitii umflate,licitatii trucate,etc.
  .
  Oras indatorat pe zeci de ani.
  Terenuri/imobile vindute la interlopi.
  ZERO atragere investitori.
  Infrastructura praf si pulbere din cauza lucrarilor unde s-au furat bani.
  ZERO locuri moderne de joaca.
  ZERO after school-uri.
  Dealul Cozla adus la ruina de furaciuni.
  Orasul este gituit de trafic,poluat cu bulevardele principale transformate in parcari fara nici un proiec realist pentru decongestionarea circulatiei in acest oras.

  Guvernarea acestui oras de catre PNL/PDL este echivalenta cu hotia generalizata.

 2. Scrisoarea reflecta realitatea, păcat ca e semnată PSD!! De când a venit aceasta tentativa de primar, orașul se dărâma cu totul.Asta nici măcar nu e in stare sa întrețină ce s-a construit pana acum, nu mai vorbim sa construiască el ceva(excepție făcând toaleta școlii, pe care a inaugurat-o cu mare fast).

 3. De acord cu Marghidan, numai ca si PSD-stii au fost complici la tot acest jaf prin toate blaturile facute de Munteanu cu Pinalti!In plus, Chitic numai „liberal” nu este…

 4. Adevarat,numai hoti si profitori. Desigur,nici cu amicii din PSD nu imi e rusine,si ei sunt experti in dat cu praf in ochii cetatenilor Cat despre noul spital….sa fim seriosi.Nu aveti bani sa platiti salarii dar faceti rost de bani sa construiti hardughia? Cat de prosti ne credeti???? Clasa politica e una si aceeasi,o adunatura de hoti,infractori,curve si penali,unul si unul,indiferent de partid sau afiliere.

Lasă un răspuns