Scriitorul Dumitru Radu Popescu, laureatul primei ediții a Premiului „Ion Creangă”


Astăzi la Humuleşti, pe prispa casei părinteşti a marelui povestitor Ion Creangă, s-a decernat Premiul naţional pentru proză „ION CREANGĂ”, Opera Omnia, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț. Prima ediție a acestui eveniment organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Uniunii Scriitorilor din România – academicianul Nicolae Manolescu. Juriul format din Nicolae Manolescu, Marius Miheț, Daniel Cristea Enache, Eugen Negrici, Vasile Spiridon, Ioan Holban și Cristian Livescu, a avut de ales unul dintre şase scriitori nominalizaţi pentru premiu: Gabriela Adameșteanu, Nicolae Breban, Augustin Buzura, Petru Cimpoieșu, Dumitru Radu Popescu și Varujan Vosganian. Laureatul primei ediţii a Premiului „Ion Creangă” este Dumitru Radu Popescu.

A fost o adevărată onoare pentru noi să găzduim acest eveniment, care s-a bucurat de prezența unor nume mari din literatura contemporană românească. Fiecare început atrage după sine inerentele emoții, dar rezultatul îți dă satisfacția că munca îți este răsplătită. Sperăm ca aceasta primă ediție a evenimentului să deschidă un șir lung de manifestări de amploare în peisajul cultural al județului Neamț”, a declarat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.
Un grup de elevi din Târgu Neamț au oferit publicului câteva momente desprinde din „Amintirile din copilărie” ale lui Ion Creangă.
La eveniment a participat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, alături de invitaţi de onoare şi un numeros public interesat.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns