Scor și imagine de coșmar pentru Sălăgean, primarul PSD! Victorie zdrobitoare a liberalilor la Bicaz!

57% PNL față de 43% PSD, sau, în număr de voturi, 1739 voturi versus 1327 – procente și cifre, de la turul 2 al alegerilor prezidențiale din orașul nemțean Bicaz, care nu doar că dezvoltă trendul de la turul 1 ci arată cum cad, pe principiul dominoului, localități și zone considerate altădată drept citadele PSD.

Fotografia de mai sus surprinde mica dar inimoasa echipă de la Bicaz (cu consilierii locali Iulian Mătase, Mihăiță Istrate și Claudiu Mărăscu plus consilierul județean Marius Nechita plus alți activiști) la câteva clipe după ce a avut confirmarea că o mică parte din victoria mare lui Klaus Iohannis se datorează și PNL Bicaz.

Un PNL minoritar în Consiliul local (3 din 15), fără instrumentele politico-electorale pe care le are PSD (cu primar, viceprimar și majoritate în CL). Dar un PNL încăpățânat să ia la picior fiecare străduță din localitatea care pare oraș numai cu numele, să stea de vorbă cu oamenii, să devoaleze zilnic stagnarea orășelului, în timp ce primarul PSD și Primăria Bicaz nu au nici măcar un cont sau o pagină pe facebook. Un orășel în care, de ceva timp încoace, singurele știri care apar regulat, anual, sunt cele cu Ziua Marinei de la Sărbătoarea Sfintei Mării. Sau cu câinii vagabonzi care atacă puţinii oameni care vin noaptea de la un job cu ture în schimburi.

Și dacă primarul (ales de două ori la rând, mai întâi pentru că a fost director la Moldocim și apoi… din inerție) e foarte discret – la propriu și la figurat – cu activitatea sa, unii consilieri social-democrați erau atât de activi și arțăgoși pe net încât îi acuzau pe cei de la Opoziție (3 voturi din 15) că nu au făcut aceștia ceva când orașul era sub teroarea hoardelor de câini comunitari.

Deci cei 3 liberali erau vinovați că nu au făcut ceva „scris” (aşa pretindea un ales local care, culmea, e şi profesor de Istorie şi Educaţie Civică) în condiţiile în care PSD avea nu doar o majoritate lejeră în jurul său dar şi ştampila cu care se ştampilează contractele şi facturile bune de plată. O ipocrizie maximă, decontată acum de echipa PSD la întâlnirea dură cu votul cetăţenilor.

„O victorie importantă a PNL-ului la Bicaz. Este un semnal care ne dă încredere că cetăţenii s-au săturat de perioada gri a PSD-ului în oraşul nostru. Bicăjenii vor dezvoltare, fonduri europene, investiţii care la rândul lor să atragă investiţii private, să ducă la crearea de locuri de muncă bine plătite. Bicăjenii au arătat că vor o Românie normală şi un Bicaz normal”, a declarat pentru Vestea consilierul liberal Iulian Mătase.

Liderul grupului PNL din CL Bicaz a mai punctat că „Această victorie ne arată în mod clar că Bicazul este liberal iar în 2020 administratia locală va fi tot liberală, cu primar şi viceprimar liberali. Pentru un Bicaz normal!”.

D.V.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.