Școlile pietrene, gata să își primească elevii

Cu 10 zile înainte ca școlile să-și deschidă porțile pentru elevi, instituțiile de învățământ din Piatra Neamț sunt pregătite să-i primească în condiții bune, a declarat, într-o conferință de presă, viceprimarul municipiului, Luminița Vârlan. Școala începe astăzi, însă doar pentru cadrele didactice și personalul din unitățile de învățământ, care pun la punct ultimele detalii, pentru ca școlarii să poată să pășească cu dreptul în noul an.
Pe parcursul celor trei luni de vacanță a elevilor, am tot avut întâlniri și discuții cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu. Toate școlile din oraș au obținut autorizația sanitară, ceea ce este un lucru foarte bun. Mai există, totuși, trei școli care nu au obținut autorizație de la ISU, însă lucrările sunt în desfășurare în momentul de față, pentru a se putea intra în normalitate”, a punctat viceprimarul Vârlan. Aceasta a adăugat că, începând de astăzi, va încerca să treacă prin toate școlile din municipiu, inclusiv grădinițe și creșe, pentru a vedea exact cum se prezintă situația.
Cât privește lucrările care au mai rămas de făcut în unele școli, Luminița Vârlan dă asigurări că acestea nu vor perturba în niciun fel desfășurarea procesului educațional.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns