Şcoala Populară de Artă îşi suspendă cursurile până la noi ordine / Video

Toate cursurile Şcolii Populare de Artă (care funcţionează în cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare din Piatra Neamţ) sunt suspendate începând cu data de 10 martie până la o dată care va fi stabilită şi anunţată ulterior – asta a declarat în premieră Carmen Nastasă (directoarea instituţiei judeţene de cultură) în cadrul intervenţiei pe care a avut-o, prin telefon, la emisiunea Hapul Zilei produsă de Vestea.net.

„Da, şi cursurile Şcolii Populare – toate cursurile – sunt suspendate de azi încolo până când trece această situaţie cu coronavirusul”, a precizat Carmen Nastasă luni seara, la scurt timp după ce CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă) anunţa suspendarea orelor în toate şcolile din sistemul preuniversitar, de stat sau private.

În aceeaşi zi, directoarea de la Carmen Saeculare anunţa şi amânarea finalei Festivalului concurs de folclor Florile Ceahlăului, pentru copii şi tineri, la care ar fi urmat să participe 140 de finalişti. Respectiva finală urma să aibă loc în acest week-end şi, înainte de decizia CNSU şi deşi nu adună într-o singură zi 1000 de oameni în aceeaşi sală (care oricum are capacitatea de 500 de locuri), analiza situaţiei de risc i-a convins pe cei de la Carmen Saeculare că decizia corectă este amânarea. „Finaliştii vin împrepună cu minim un însoţitor dar practica anilor precendeţi ne-a arătat că au venit unii dintre ei chiar şi cu 6 însoţitori. Părinţii, fraţii, alte rude… Finaliştii şi câte un însoţitor aveau cazarea asigurată de noi la căminul unui liceu, apoi toţi aceştia urmau să meargă şi cu microbuze sau mijloace de transport în comun iar faptul că în finală erau şi competitori din judeţe cu cazuri deja confirmate de coronavirus dar şi evoluţia actuală ne-au dus la această decizie. E bine să privim cu calm această situaţie dar să fim şi precauţi şi noi punem pe primul plan sănătatea copiilor. de aceea am amânat finala, de aceea am suspendat şi cursurile Şcolii Populare de Artă”, a declarat Carmen Nastasă în exclusivitate pentru Vestea.net.

Următoarele evenimente de pe agenda Centrului sunt concertul Armonii Pascale şi Gala Ambasadorilor (organizată de CJ prin Carmen Saeculare. Şi aceste evenimente intră într-o zonă de precauţie organizatorică. „La Armonii Pascale urma chiar în această săptămână să dăm drumul la invitaţii. Ne-am oprit. vedem ce va mai fi…”, a mai spus Carmen Nastasă.

Mai jos, emisiunea în care au fost făcute respectivele declaraţii:

Daniel Vinca

 

Lasă un răspuns