„Şcoala Altfel” cu pasionaţi Off Road şi Pompieri

offroad

Club Off Road Piatra Neamţ (CORP) se alătură programului educaţional “Săptămâna Şcoala Altfel” prin care elevii şcolilor româneşti sunt implicaţi în activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

Marţi, 7 aprilie, la ora 10:00, offroaderii pietrenii împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neamţ” se vor afla în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Piatra Neamţ. Scopul acţiunii este de a educa, preveni şi informa elevii în privinţa apariţiei şi stingerii unui incendiu şi de asemenea, prezentarea celor două organizaţii ca partenere.

Colaborarea CORP cu ISU Neamţ a început în anul 2014, în urma unei hotărâri a IGSU venită pe fondul accidentului aviatic din Apuseni.

<<Din momentul respectiv noi ne-am supus; întâi am făcut acest parteneriat cu cei de la ISU Neamţ, am desfăşurat câteva aplicaţii de pregătire, ne-au ajutat la organizarea unui concurs de offroad şi de asemenea, de Crăciun am distribuit împreună pachete familiilor sărace din satele montane ale judeţului. Noi considerăm că este un parteneriat benefic pentru cetăţeni; în condiţiile în care s-ar întâmpla un accident auto într-o zonă foarte greu accesibilă, cei de la ISU ar fi nevoiţi să ne contacteze pentru a putea duce echipe de paramedici sau descarcerare în zona respectivă.>> a declarat Valentin Ciobanu, vicepreşedinte Club Off  Road Piatra Neamţ.

Pompierii din cadrul ISU Neamţ vor prezenta în cadrul evenimentului de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor în cadrul unei demonstraţii controlate.

COMUNICAT DE PRESĂ CORP

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns