Scaune cu rotile pentru persoane de la sate

scaun1

* Fundatia Motivation si Fundatia Vodafone Romania lansează Caravana Mobilitătii, primul atelier mobil de scaune rulante din tară.

Proiectul ofera acces la servicii de specialitate pentru persoanele cu dizabilităti locomotorii din zonele rurale din judetele: Alba, Bacău, Constanta, Neamt si Tulcea.

Copiii si adultii cu dizabilităti fizice vor primi scaune rulante noi si vor beneficia de adaptări si reparatii gratuite ale echipamentelor de deplasare pe care le utilizează.

Echipele Motivation vor oferi instructiuni pentru folosirea noilor echipamente, recomandări medicale si informatii despre cresterea gradului de independenta.

Este vorba de o initiativă pilot în România, prin intermediul căreia persoane cu dizabilitati locomotorii din localităti rurale din România care nu au acces la servicii de specialitate primesc echipamente de mobilitate personalizate și beneficiază de adaptări și reparatii gratuite ale echipamentelor pe care le folosesc. Programul are și o componentă de instruire cu privire la dobândirea unui stil de viată independent si transformarea participantilor în membri activi ai comunitătii.

Ne bucurăm să anuntăm astăzi primul proiect de acest gen din tară, Caravana Mobilitătii, împreună cu Motivation, unul dintre primii nostri parteneri si una dintre cele mai apreciate organizatii care desfășoară activităti în beneficiul persoanelor cu nevoi speciale. Sustinem proiectul cu convingerea că răspunde unor nevoi reale si urgente ale persoanelor cu dizabilităti locomotorii în zone ale tării unde nu există servicii si asistentă de acest gen”, a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone România.

“Caravana Mobilitătii vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităti care au nevoie de serviciile noastre, dar care nu au informatii necesare sau nu pot veni să ne ceară ajutorul. Prin evenimentele Caravanei, le deschidem calea spre o viată independentă. Începem cu 30 de persoane de data aceasta, din Neamt si Bacău, si vom continua cu utilizatori de scaune rulante din Tulcea, Alba si Constanta, în lunile următoare. Venim în întâmpinarea lor cu o echipă de specialisti si alături de voluntarii Fundatiei Vodafone România, partenerul nostru în proiect”, a spus Cristian Ispas, Director General Fundatia Motivation România.

Prima deplasare a Caravanei Mobilitătii din acest an a avut loc în perioada 24-27 iunie, în localităti rurale din judetele Bacău si Neamt. Până la sfârșitul anului, caravana va ajunge și în judetele Alba, Constanta si Tulcea. Aceste judete au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilităti fizice. Multe dintre localitătile montane din judetele Alba si Neamt, dar si cele din Delta Dunarii si de pe litoral — Constanta si Tulcea, sunt situate la mare distantă de orase, cu drumuri proaste (sau doar cu acces pe apă), făra acces la informatie si lipsite de modalitătile de a solicita sprijin pentru servicii esentiale persoanelor cu dizabilităti.

Din echipa Caravanei fac parte un kinetoterapeut, un asistent medical, un instructor de viată independentă, care este el însusi utilizator de scaun rulant, si un specialist în adaptări ale echipamentelor de mobilitate.

Fundatia Vodafone Romania sustine Fundatia Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor si tinerilor cu dizabilităti din întreaga tară si pentru dezvoltarea oportunitătilor de terapie ocupatională pentru tineri cu dizabilităti severe dezinstituționalizati în casele de tip familial Motivation.

Investitia Fundatiei Vodafone Romania în acest proiect desfăsurat în anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferenta fiind acoperită de Fundatia Motivation România.

vestea.net / foto:realitatea.net

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns