Scârbos! Catolicii de la Nisiporeşti, „binecuvântaţi” şi ei cu pedichiura Prefectei!

Nici catolicii de la Nisiporeşti şi ceilalţi enoriaşi din zona Romanului nu au scăpat de o şedinţă de imagine a Prefectei de Neamţ, Daniela Soroceanu, în care aceasta şi-a expus, fără nicio jenă, unghiile de la picioare în Biserică, la o manifestare de suflet a Bisericii respective.

În urmă cu 9 zile, la biserica Catolică din localitatea respectivă a avut loc o slujbă specială, beatificarea Veronicăi Antal, o fecioară catolică din respectiva comună, ucisă pentru credinţa ei în 1958. Au participat importanţi prelaţi ai acestei religii şi, evident, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene.

A fost prezentă şi Prefecta Daniela Soroceanu care a şi postat pe facebook, să vadă tot poporul, imagini de la eveniment:

Ce a uitat însă Soroceanu este că enoriaşii catolici sunt şi atenţi şi ţin la respectarea religiei lor. Aşa că unul dintre ei nu s-a abţinut să nu facă câteva fotografii mai puţin oficioase:

„Consider că este o lipsă profundă de respect să vii ca musafir în Biserica noastră Catolică, într-o calitate oficială, să stai în prima bancă rezervată musafirilor de onoare, şi să ne obligi să-ţi vedem degetele de la picioare. De fapt, nu ne mai miră nimic la această doamnă care a arătat aceeaşi lipsă de respect faţă de Drapelul de luptă al unei unităţi militare şi faţă de trupele pe care le-a trecut în revistă” – acesta este mesajul cititorului Vestea care ne-a remis fotografiile de mai sus şi care făcea trimitere la un alt articol din Vestea în care se arăta cum a onorat Soroceanu Ziua Pompierilor (AȘA NU! Trupe militare în onor, trecute în revistă cu unghiile de la picioare la vedere și cu rochiță de nașă mare în Las Fierbinți!)

Şi, ca să nu fie vorbe, reamintim un paragraf din articolul de la Ziua Pompierilor: <<Știm, ar putea apărea comentarii legate de fizicul Danielei Soroceanu. Să fim serioși, aici nu e vorba de o anume constituție robustă (ca să nu fie vorbe, nici autorul acestor rânduri nu e unul tras prin inel) ci de cum se îmbracă și se încalță cineva aflat în această situație, ca să nu devină penibil. E drept, anumite kilograme în plus pot crea o problemă legată de încălțăminte și suportabilitatea de a sta 1-2 ore în picioare. Da, perfect adevărat, dar în locul acestor sandale sau botine (sau cum s-or fi chemând aceste încălțări) decupate în față, puteau fi aleși niște pantofi comozi, cu tocul jos, chiar după modelul celor purtați de femeile-militar. Iar în anul de grație 2018 există chiar și varianta pantofilor ortopedici, de diverse modele și culori, încât numai cine nu vrea (sau nu-l duce capul) nu se poate încălța rezonabil la o solemnitate publică>>.

Reamimtim că toate codurile de bune maniere în vestimentaţie, impun doamnelor care participă la momente oficiale, purtarea de pantofi cu vârful nedecupat. Că sunt pantofi eleganţi (cu toc) sau mai „cazoni” (cum sunt cei purtaţi de femeile-militar), regula este aceeaşi şi exclude total afişarea unghiilor de pa picioare. Sandalele/saboţii sau ce o fi având Soroceanu în picioare fac parte din aceeaşi galerie de non-bune practici ca şi cămăsile cu mâneci scurte (eventual ;i scoase din pantalon), cu cultura de „mărar” de pe braţe la vedere, purtate de unii demnitari la momente oficiale sau la şedinţe solemne. Adică interdicţia e totală!

Vor fi unii care vor spune că partea vestimentară e un detaliu minor când e vorba de demnitari care „important e să facă treabă”. Fiecare cu opinia lui, dar ce aşteptări poţi avea de la un demnitar în a face pentru alţii când el nu ştie să se îmbrace/încalţe pe el însuşi?

D.V.

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Scârbos! Catolicii de la Nisiporeşti, „binecuvântaţi” şi ei cu pedichiura Prefectei!

  1. Jalnic! Astea sunt marile valori promovate de PSD. Ori amante ori incompetente!!!!!!

  2. Nu stiu de ce, dar cred ca specimenul asta e un munte de frustrare, nesimtire si incompetenta. Sa arati in halul asta, sa nu-ti pese cum te porti atunci cand ocupi o astfel de functie, sa transmiti niste mesaje atat de tampe, lipsite de substanta si sinceritate, sunt consecinte ale muntelui de rautate si nesimtire. Rusine. Ii doresc lui sosetica sa aiba parte de o asemenea partenera,daca a pedepsit judetul promovand-o.

Lasă un răspuns