Scăpaţi din capcana nămeţilor / AUTOCAR CU 25 DE OAMENI

masina nameti

Zeci de oameni au avut de suferit din cauza viscolului care a creat probleme în trafic, în judeţul Neamţ. Din fericire, după cum arată Raportul Operativ al ISU Neamţ difuzat de Prefectură (luni seara), până acum, în judeţ, iarna nu a dus la tragedii iar cazurile de blocaj persoane au avut, destul de rapid, final fericit.

Autocarul a reuşit să plece

La capitolul „misiuni”, ISU Neamţ raporta în respectiva situaţie de până la ora 19 un caz care, prin dimensiune, atrage atenţia: “1 misiune pentru degajarea unui autocar cu 25 de persoane rămas blocat pe DJ 208G pe raza satului Cârligi, com. Ştefan cel Mare. Către locul evenimentului s-au deplasat 4 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu 1 autocamion de intervenţie, însă echipajul a fost întors din drum, întrucât autocarul a reuşit să îşi continue deplasarea”

Un caz similar a avut loc şi la mijlocul distanţei dintre Piatra Neamţ şi Roman: “1 misiune pentru degajarea unui autoturism cu 1 persoană rămasă înzăpezită pe drumul comuinal 31A pe raza satului Cârlig, com. Dulceşti. Către locul evenimentului s-au deplasat 3 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu 1 autospecială de stins incendii cu apă şi spumă, însă echipajul a fost întors din drum, întrucât autoturismul a fost degajat de către un utilaj din cadrul CLSU Dulceşti”

Extraşi din nămeţi

Nu toate alarmele primite de pompieri s-au terminat cu “La loc comanda!”. Cităm din Raportul Operativ:

– 1 misiune de deblocare a unui autoturism cu 3 persoane (2 adulţi şi 1 copil) rămas înzăpezit pe drumul comunal 19 între loc. Rădeni şi Păstrăveni, com. Păstrăveni. Misiunea a fost executată de către 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, folosindu-se 1 autospecială de stins incendii cu apă şi spumă;

– 1 misiune de salvare a unei persoane care necesita acordarea primului ajutor medical în satul Chicerea, com. Stăniţa. Misiunea a fost executată de către 1 ofiţer şi 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, folosindu-se 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă FRAP, 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de trecere cu capacitate mărită.

– 1 misiune de deblocare a unui autoturism cu 2 persoane rămas înzăpezit pe DN 15D în satul Turtureşti, com. Girov. Misiunea a fost executată de către 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, folosindu-se 1 autospecială de stins incendii cu apă şi spumă şi 1 autocamion de intervenţie.

Luni seara, la ora raportării, se acţiona pentru deblocarea altor 6 autoturisme blocate în comuna Gâdinţi. “Misiuni în curs de execuţie: – 1 misiune de deblocare a 6 autoturisme rămase înzăpezite pe DN 15D la ieşirea din satul Gâdinţi, comuna Gâdinţi. La locul intervenţiei s-au deplasat 4 subofiţeri şi 1 autospecială de stins incendii din cadrul Detaşamentului Roman care acţionează pentru degajarea autoturismelor”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns