SCANDALUL „NOUL KAUFLAND” – O firmă în insolvenţă se răsteşte la consilierii locali!

„Plângere prealabilă” – aşa se numeşte documentul aflat în mapa de şedinţă a consilierilor locali care au iarăşi de deliberat cu privire la ceea ce ar fi subiectul „PUZ pentru noul Kaufland de la 1 Mai”. „Ar fi” pentru că nicăieri în mapa de şedinţă de la acest proiect – şi sunt vreo 9 pagini! – nu există niciun document (dar niciunul) care să poarte ştampila Kaufland. A firmei- mamă Kaufland, a vreunei subsidiare, a vreunui „pui” (aşa cum practică multinaţionalele care fac 4-5-6 firme cu acelaşi nume)… Nu, în toate anexele de la proiectul aflat la ordinea de zi 29 („Proiect privind aprobare PUZ şi RLR aferent – Construire Hypermarket Kaufland…” nu există niciun document cu ştampila „Kaufland”.

Există însă un altul, de toată frumuseţea, în care reprezentantul unei alte firme, de prin Cluj-Napoca se răsteşte la consilierii locali pietreni că votul lor anterior dat pe acelaşi subiect le încurcp socotelile. Firma respectivă este SC Grup 4 Instalaţii SA din Cluj Napoca şi încă din introducere este făcută menţiunea (aşa obligă legea) că e vorba de o mare firmă… aflată în insolvenţă.

Publicăm integral această „plângere prealabilă” (un fel de reclamaţie sau de ameninţare că poate urma ceva şi mai rău) care te face să te gândeşti dacă nu cumva reprezentanţii firmei respective („în insolvenţă”) se cred un fel de cuceritori spanioli prin America Latină care se răstesc la nişte bieţi băştinaşi cărora le-ar lua aurul oferindu-le în schimb civilizaţia mărgelelor din sticlă colorată:

proiect-29-puz_page_6 proiect-29-puz_page_7 proiect-29-puz_page_8

Vom reveni în curând cu noi detalii despre această ciudăţenie în care se vorbeşte cu zel despre „magazin Kaufland” dar nu de reprezentanţii oficiali ai companiei respective ci de alţii, cu conexiuni şi cv bogat în dat declaraţii în faţa procurorilor…

Daniel VINCA

cop-kaufland

Comentarii Facebook

3 thoughts on “SCANDALUL „NOUL KAUFLAND” – O firmă în insolvenţă se răsteşte la consilierii locali!

  1. Adresa a fost conceputa tocmai de secretarul Fecic, altfel de unde au fi stiut „insolventii” toate acele amanunte!De altfel, este interesant de unde a avut o firma in „insolventa” 3.000.000 de lei pentru cumpararea terenului de la dl. Strungariu?!

  2. Kaufland si Carrefour au o politica speciala cand vine vorba de investitii: ale impreuna cu antreprenorul terenul de construit, stabilesc parametrii constructiei (dimensiuni, cai de acces, parcarea, amplasarea diverselor elemente de identitate etc.), dar demersurile juridice le lasa pe seama antreprenorului. Ei preiau investitia cand este totul gata. Nu vor sa se mai complice, pentru ca ar trebui sa angajeze / contracteze persoane care sa le faca treburile acestea, cu care n-ar mai prea avea ce sa faca dupa ce este gata investitia.

Lasă un răspuns