SCANDAL / USR Neamţ dă replica proaspătului liberal dar confirmă că a rămas fără organizaţie la Zăneşti!


USR Neamţ reacţionează după mai bine de o zi şi ceva la informaţia că toată organizaţia locală din comuna nemţeană Zăneşti a trecut la PNL. Într-un comunicat publicat pe facebook (deci neremis presei şi printr-un mail, aşa cum ar fi fost mai ok), lângă un link cu ştirea de pe B1.ro (ştirile date de ieri încoace de presa locală nu au contat?), organizaţia judeţeană USR îl trage de urechi pe fostul lider de la Zăneşti dar, în fapt, confirmă că a rămas fără organizaţie în comuna respectivă. Mai mult, formularea „ştirea (…) nu este TOCMAI DE ACORD cu realitatea” arată cât de important este trendul relativismului în comunicarea de tip politic/politicianist.

Citeste si Organizaţia USR Zăneşti a trecut, in corpore, la PNL! „USR Neamţ, ca o societate cu acţionar unic!”


<<Știrea conform căreia organizația locală USR Zănești ar fi „trecut în bloc” la PNL nu este tocmai în acord cu realitatea. Factual, fostul președinte al filialei, domnul Emil Constantin, a fost suspendat din calitatea de membru USR pentru o perioadă de doi ani, pentru o atitudine necolegială continuă.
Ca urmare a acestei decizii, a anunțat că demisionează alături de toată organizația. Îi urăm succes în PNL lui Emil Constantin și sperăm că acolo se va comporta mai frumos față de colegi>>, spune USR Neamţ, îndulcind cumva mesajul unui divorţ unilateral.

Următorul paragraf este şi mai interesant: la un moment dat se vorbeşte despre „reformarea” echipei locale şi, în propoziţia următoare despre „reînfiiţare”, adică o recunoaştere tacită că, acum, practic nu mai este organizaţie locală în comuna respectivă: <<Nu știm unde a ținut domnul Constantin membrii ascunși, dar în baza noastră de date nu am avut niciodată mai mult de 8 membri de la Zănești, nicidecum 30. Totodată, nu toți membrii organizației au demisionat, cum fals este prezentat în articol, ci deja se lucrează la reformarea echipei.
USR Neamț este deja în discuții cu cetățeni ai comunei Zănești și va reînființa cât de curând filiala locală>>.

În concluzie, USR Neamţ vorbeşte acum despre faptul că fostul lider de la Zăneşti era în dizgraţie, chiar sancţionat, dar o face abia după ce respectivul a acuzat frontal un comportament dictatorial la nivelul conducerii judeţene.
Cu siguranţă că, în perioadă de precampanie pentru alegerile locale, USR va putea reiniţia un nucleu de organizaţ
ie locală. Rămâne de văzut dacă va găsi acele persoane determinate pentru o luptă cu baronii locali sau – au mai păţit-o şi alţii! – va primi în rîndurile sale o nouă mini-echipă infiltrată de primarul PSD care a avut mereu obsesia de a controla, local, partidele de Opoziţie. Fapt petrecut, până de curând, chiar şi în ce priveşte PNL-ul local…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “SCANDAL / USR Neamţ dă replica proaspătului liberal dar confirmă că a rămas fără organizaţie la Zăneşti!

Lasă un răspuns