Scandal tip „zid chinezesc” la Şcoala Daniela Cuciuc! Ioana Iordache: „De ce se ofileşte Grădiniţa Floare de Colţ!”

Un scandal cât casa la Şcoala Daniela Cuciuc dă notă despre un previzibil efect al numirilor anterioare de directori interimari: învăţaţi cu funcţiile ocupate „pe direct” care mulţumeau pe toată lumea şi toate interesele, unii lideri de prin cancelarii dau tonul la revoltă când le este trimis un alt director care a trecut prin furcile caudine ale unui concurs dar nu are „calitatea” de a fi parte la bisericuţele sau cumetriile deja existente. Iar ciudăţeniile din spatele unui astfel de demers sunt cu atât mai strindente cu cât Şcoala respectivă are în subordine o Grădiniţă (Floare de Colţ) unde după episodul unei toxiinfecţii aleimentare ţinute sub preş s-a trecut la externalizarea serviciilor de hrană într-o manieră cel puţin ciudată. Părinţii au acuzat lipsa de transparenţă în deciderea furnizorului dar şi unele nemulţumiri concrete legate de serviciile asigurate, un control al Prefecturii a stabilit că directoarea actuală a decis cu de la sine putere în contul cărei firme intră banii părinţilor (fără procedură de achiziţie, fără ca părinţii să fie implicaţi în decizie).
Pe acest fond, intervine decizia CA al ISJ care în urmă cu două zile, printre cele 65 de şcoli la care a numit noi directori (pentru că cei actuali fie nu se prezentaseră la concurs, fie nu luaseră notă de trecere), a nominalizat şi Şcoala Daniela Cuciuc. Iar ISJ a numit-o director pe Ioana Iordache, cadru didactic care se prezentase la concursul pentru altă şcoală, a luat notă de trecere dar a avut un contracandidat mai bine notat.
Ieri a bubuit ceea ce era de aşteptat: un memoriu semnat de majoritatea cadrelor didactice o înfiera cu mânie proletară pe „venetica” Iordache. Capetele de acuzare: aceasta nu este din şcoala lor şi nu este agreată pentru că, în urmă cu un an, la o numire pe funcţia de director adjunct la o altă şcoală, ar fi deranjat, de asemenea, orgoliile bisericuţei, pardon, Cancelariei respective. Şi, „versus Iordache”, „neaoşii” de la Şcoala Cuciuc au propria propunere: o educatoare din Grădiniţa unde s-au întâmplat atâtea ciudăţenii în ultimul an. Probabil că educatoarea respectivă, Iftimia Brânduşa o fi având un CV profesional impecabil – cum are şi Roxana Iordache – dar nu-şi aminteşte nimeni să fi avut o atitudine tranşantă cu privire la derapajele manageriale care au dus Şcoala Daniela Cuciuc în scandalurile cunoscute. Iar faptul că Iftimia e susţinută de toate taberele din şcoală, inclusiv de cea a directoarei Dana Ciobanu (care trebuie să predea postul) spune foarte multe.

Iordache: „Au multe de ascuns sub preş!”

După memoriul făcut public ieri de „Cancelaria naţionalistă” de la Şcoala respectivă, Ioana Iordache a venit şi ea cu o replică, pe care a publicat-o pe propriul profil de facebook:

<<De ce se ofileşte Floarea de Colţ?
Trăiesc un moment absolut halucinant al carierei mele didactice. Am participat şi am fost declarată ,,admis” la concursul pentru ocuparea funcţiei de director, iar după avizul favorabil al Consiliului de administraţie al ISJ Neamţ, am obţinut postul la Şcoala Gimnazială Daniela Cuciuc.
Se pare însă, că cei care nu au luat concursul şi mă refer aici la d-na prof.Dana Ciobanu – celebră prin derapajele grave de la Grădiniţa Floare de Colţ, dar şi d-na educatoare Iftimia, care nu şi-a asumat parcurgerea unui astfel de examen, dar îşi doreşte numirea cu orice preţ, au multe de ascuns sub preş!
O fi gunoiul unui management defectuos, cu licitaţii mai mult sau mai puţin transparente? Poate e teama că un director din afară va face curăţenie într-o curte cât un focar de infecţie? Sau, pur şi simplu, ideea că cineva competent şi avizat, având în spate un concurs, poate să pună în prim-plan interesele copiilor şi ale părinţilor, nu pe cele personale!
Se ofileşte Floarea de Colţ, d-lor avizaţi să faceţi lumină într-un caz atât de simplu!!! 
Cât priveşte apartenenţa mea politică, nu mi-am ascuns-o niciodată! Asta nu m-a oprit să particip la concurs, să trec prin furcile caudine ale unei comisii ,,cu dedicaţie” şi, în final să fiu admisă! Nu am aşteptat să fiu numită politic, nu m-am ascuns la loc călduţ pentru a fi propusă în consiliul profesoral, am parcurs, cu seriozitate fiecare etapă a unui concurs, cu cutume mari din punct de vedere metodologic! 
Dacă, însă, frustrarea unor colegi este atât de persuasivă, îi compătimesc sincer! Nimicnicia voastră, dragii mei, nu vă permite să duceţi în derizoriu o activitate de 21 ani, având ca fundament munca temeinică şi dragostea de copii! 
Să aveţi sărbători liniştite, fără încrâncenare şi înverşunare!>>

Cancelaria Şcolii: „E PSD-istă”

Ca să nu fie vorbe şi pentru corecta informare a cititorilor, publicăm mai jos şi memoriul plin de revoltă al celor de la Şcoala Cuciuc care nu vor să fie conduşi… de o PSD-istă din afara unităţii şcolare:

<< Colectivul Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” Piatra Neamț, vă aduce la cunoștință următorul aspect:

Urmare comunicatului de presă din data de 21.12.2016 al Inspectoratului Școlar, privind numirile în funcțiiile de director/director adjunct la unitățile școlare care au posturi vacante, colectivul Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” Piatra Neamț își exprimă dezacordul cu privire la numirea făcută pentru postul vacant de director.
Consiliul profesoral al unității întrunit în data de 16.12.2016 a propus un număr de două cadre didactice pentru ocuparea funcției de director dintre care Iftimia Brîndușa Lenuța – profesor pentru învățământul preșcolar – întrunește în totalitate prevederile articolului 24 din OMENCS 5080/31.08.2016, adică este cadru didactic titular la unitatea noastră, are gradul didactic I și este membru al Corpului Național de Experți în Managementul Educațional.
Consiliul profesoral a făcut această propunere, a fost votată în unanimitate, iar doamna profesor și-a exprimat acordul scris pentru ocuparea acestei funcții.
Membrii consiliului profesoral al unități consideră că s-a încălcat metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director/director adjunct, art. 24 alin. 1 și totodată consideră o lipsă de respect din partea ISJ Neamț față de colectivul unității.
Considerăm că numirea făcută de către Consiliul de administrație al ISJ Neamț este contrară metodologiei de concurs, deoarece directorul numit de CA al ISJ Neamț nu a susținut două din cele trei probe ale concursului pe problematica Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc”.
Persoana desemnată de ISJ Neamț știm că nu a fost agreată de alte colective ale unităților școlare, ceea ce ne rezervă dreptul de a nu o accepta ca și conducător al unității noastre.
Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” este reprezentată de oameni de prestigiu ai învățământului nemțean, ceea ce o ridică la standardul de școală cu reale perspective de afirmare.Din acest motiv colectivul școlii nu acceptă persoanele respinse de alte unități scolare.
În condițiile anunțării unei depolitizări a învățământului românesc de către domnul ministru al MENCȘ, considerăm numirea făcută de ISJ Neamț ca fiind una politică.>>

Management impecabil cu PDI plagiat… 

Nici nu are rost să intrăm pe astfel de detalii (cine al cui membru de partid este). Vestea nu poate fi bănuită nici de obedienţă faţă de PSD iar apartenenţa politică nu figurează printre criteriile legale legate de numirea unui director.
La fel, invocarea drept argument al faptului că Iordache nu e iubită de tot poporul şi toată planeta („știm că nu a fost agreată de alte colective ale unităților școlare, ceea ce ne rezervă dreptul de a nu o accepta ca și conducător al unității noastre”) este nu doar puerilă ci poate stârni replica fireacă cum că un manager chiar nu are cum să fie iubit de unii… Mai ales dacă vine din exteriorul unei entităţi-problemă…
Cât priveşte laurii pe care şi-i arogă semnatarii memoriului, statisticile ISJ nu consemnează că această şcoală ar fi gen Harward, Cambridge, Stanford etc ci o şcoală de pluton din zecile din Piatra Neamţ.
Interesantă şi trimiterea că Iordache a susţinut un concurs în care două probe nu se refereau la problematica din Şcoala Daniela Cuciuc. Bună observaţie. Adevărul e că până acum, problematica acestei şcoli a fost gestionată impecabil, ca-n Rai şi până dincolo de Paradis. Şi dincolo de scandalurile deja mediatizate, atât de competentă a fost actuala conducere şi atât de preocupaţi „sindicaliştii” din Cancelarie de activitatea didactică şi de buna imagine a Şcolii încât pe site-ul instituţiei nici cei de la FBI nu vor găsi… adresa unităţii şcolare (sau poate e foarte bine ascunsă informaţia respectivă). Dar, dacă acesta e un detaliu de formă, mult mai grav este că PDI-ul (Planul de dezvoltare instituţională) semnat de echipa de proiect (directoarea Ciobanu şi alte 4 cadre didactice) este efectiv un plagiat ordinar, aprobat evident şi de C.A.ul şcolii, probabil şi de Consiliul Profesoral (care reprezintă Cancelaria). Adică şi pe semnatarii memoriului care, în 2 ani de zile (PDI-ul este datat octombrie 2014), din atâta drag de şcoala unde muncesc şi sunt plătiţi, nu au remarcat că principalul document care dă linia activităţii lor profesionale este un copy-paste jenant, de cea mai joasă speţă.
Vom reveni într-un articol ulterior cu acest PDI şi cu referiri la sursele lui. Pentru că „floare” rimează cu „izvoare”…

Daniel VINCA

Nota Bene – pentru cei tentaţi (vezi cazul Ridzi) să modifice de urgenţă prin calculatoare şi pe site, tradiţionala urare de „Spor”! Am descărcat deja documentul care este un plagiat de toată jena

.

 

 

Comentarii Facebook

21 thoughts on “Scandal tip „zid chinezesc” la Şcoala Daniela Cuciuc! Ioana Iordache: „De ce se ofileşte Grădiniţa Floare de Colţ!”

 1. :))) Până la urmă, a ajuns directoare!! Pe principiul lui Lăpușneanu, „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!” Oare prin câte școli va mai băga sămânță de scandal?

 2. Scoala asta chiar avea rezultate bune , candva!S-a infiintat prin anii 1975-1976 dupa mutarea unui liceu (cred ca de „Constructii”) care functiona acolo.Pe atunci se chema Scoala Generala nr.26 iar primii elevi au venit de la Scoala nr.1, cred ca si de la Scoala nr. 2.Mi se pare penibila lupta asta intre niste impostori-plagiatori si o piti- pesedista!Vai de copiii nostri!

 3. La asemenea subiect,nici raspuns nu merita sa dai!Domnule Vinca,daca nu stiti despre ce e vorba,uitati-va la raspunsul pe care i l-a dat Doamna Drexler pe Facebook si veti intelege,ca oricum ea se va face in continuare ca nu pricepe despre ce e vorba!!!!!!

 4. Cat va mai rezista PSD-ul. Deocamdata nu o pate potoli nimeni. E dorinta ei nebuna de a fi director, nu conteaza daca se pricepe sau nu.

 5. Cat va mai rezista PSD-ul. E dorinta ei nebuna de a fi director. Nu conteaza daca se pricepe sau nu.

 6. Cat o va mai sustine PSD-ul. Se vor convinge si ei intr-o zi cine este aceasta doamna.Isi doreste cu tot dinadinsul sa fiie directoare. Nu conteaza daca se pricepe sau nu.Rezolva totul numai cu ….. Rusine sa-i fie! Peste tot pe unde a fost a lasat ravagii in urma ei. Stati sa intre directoare si veti vedea ce adevaruri vor iesi la iveala despre ea!

 7. Samanta de scandal a bagat fosta directoare. pentru cei care nu au simtit pe pielea proprie sau mai bine spus pe pielea copiilor mizeriile unui management dezastruos ar fi bine sa taca. Ai nostri copii au mancat trei luni LATURI, mancare cu mirosuri . . .ficat verde in farfurie, cascaval de cea mai proasta calitate care nici macar cu mana unui adult nu se rupea. . .la copii de trei anji???? Pentru ca o firma aflata in insolventa sa poata supravietui i s-a servit pe tava un contract fara macar informarea parintilor. . .??? usi inchise la gradinita pentru ca parintele sa nu stie nimic? interzis accesul unui grup de parinti sa se verifice masa???? pai despre asta e vorba aici. despre atitudine de sfidare si control maxim. despre indolenta si tupeu. iar acum parintii au votat bucatarie si in continuare coordonatoarea gradinitei face sedinta sa alegem firma de catering?????? nu stiu legea nu stiu nimic dar au tupeu maxim. au negru pe alb un raport al prefecturii in urma controlului facut ca bucataria e functionala si ele, in continuare considera ca ne iau de prosti. Vor totul sa faca parintii. Noi am spus ca intelegem ca e vechi si e nevoie de investitie dar mai bine vechi si curat decat laturile unei firme de catering. Au acum alta gaselnita. lipsa personalului. de doi ani au acelasi personal, avizat de inspectorat! sperie parintii cu cuvinte mari de genul siguranta copiilor – pai oare cum poate gandi un parinte care gaseste o educatoare cu picioarele in lighean asteptand o colega specialista sa ii faca pedichiura cand se vorbeste de siguranta copiilor???? pai locul doamnei era la catedra nu la lighean nu???? si erau si supravegheati copiii. asa ca, noi parintii care am suportat atatea mizerii, o sustinem pe noua directoare. iar cei care nu au trait ce au trait copiii nostri sa se abtina!

 8. Atâția ani nu au făcut nimic nici reprezentanții scolii nici ai grădiniței. Doar pretenții ca au renume. S-a dus prestigiul prin atitudinea lor. Pai cum sa nu ceară sa rămână fosta daca a făcut clase de 14 copii si supra încărcate catedre si de la grădiniță da afara personal? Acești copii primesc de la stat 16,8 lei ….ia sa vedem unde si cum s-au cheltuit nu???? Iar la gradi visează doamnele ed catering ca le e comod. Bârfe, stat pe holuri si inventat răutăți, copiii ….sa vina infirmiera sa stea . pai de aia nu le ajunge personalul. Acum se pun contra noului director…. Se plictisesc se pare sa își vadă de treaba lor.

 9. Zid ??? Pai atât stiu si atât sunt in stare. Se vede acum si in cazul educatoarelor cat de interesate sunt de copii. Sa știe si acestea ca ședința anunțată telefonic pentru 28 e o tentativă mizeră in favoarea cateringului. Comentau de ciobanu acu le deranjează noua conducere. Lăsați bârfele, șușotelile, tertipurile puse la cale pe holuri si stați in clase unde va e locul, daca țineți la locul de munca,! Nu au făcut nici școală nici grădiniță nimic. Doar aveau pretenții ca sunt cu prestigiu. Vreti catering ca e comod, luati-l acasă sa mâncați voi laturi!rușine!!??

 10. Se ofileste draga de ea gratie comportamentului unora. Pana acum era ciuma doar directoarea ciobanu acum educatoarele fac zid. . pai stati ca acum realizam ca sunt partase la tot raul acesta. Sa lase barfele pe holuri, pus tara la cale, tertipurile si sa treaca la catedra unde le e locul. Si nu mai stau copiii cu infirmierele alea care nu le ajung ca si personal doamnelor ed.
  De ce e jale la scoala? Pai ia sa vedem acum clasele alea de 14 copii si catedrele platite dublu ca se fac ore suplimentare. . .si cand se dau afara oameni se dau de la gradinita. ca de, parintii sunt cam aerieni si nu isi dau seama si nici mana pe lege nu au timp sa puna. . .si cu siguranta nu spune nici personalul de la gradinita nimic. . . trai neneaca pe spinarea a 230 de copii. Ca la gradinita e nr mare de copii, si acestor copii statul le da 16.8 lei. Ia sa vedem cum s-au cheltuit banii de a ajuns cateringul pe masa unor copii de 3-5 ani??? acum se tipa ca totul e vechi. este, dar uite ca parintii prefera vechi si curat decat jegul unui catering.
  Iar sedinta anuntata telefonic unor parinti pentru 28 e o mascarada ieftina. pai stimata noua coordonatoare – noi am votat si stim ce am votat. si stim si bucataria. ca tot aceasta bucatarie a facut mancare buna in luna iunie cand s.a incheiat anul. stiti ca nu aveti competenta sa organizati aceasta sedinta? PARINTII DECID! si chestiunile administrative nu va privesc. Exista postat si pe grupul parintilor avizul DSP de functionare.

 11. Pai unele ed mergeau la petrecere cu dir si postau pe net interpretarea personala a cantecului „Toate sogoritele” Sigur nu mai era timp de deschis bucataria si sigur nu mai petrecea daca avea coloana si lua atitudine cand ceva nu era bine pentru copii. pai cum sa se opuna sefei???? o nu, sa faca cot la cot mizerii si ilegalitati! pe banii parintilor!!!!! Penal scrie pe faptele lor!!!!

 12. Sa va fie rusine. Postati numai articolele care sunt in favoarea educatoarei Iordache.

 13. Până la urmă că a fost numită doamna Iordache care era admisă cu cea mai mică medie dintre admişi, asta este cel puţin ciudat. Erau atâţia profesori admişi, toţi cu medie mult mai mare decât ea, iar ISJ-ul a făcut această alegere. A cui e vina? Despre ce calitate în învăţământ vorbim?

 14. Nici nu mă mai miră că cei de la ISJ au ales din totalitatea profesorilor admişi la concursul de directori pe cea mai puţin pregătită. Toţi ceilalţi au punctaje mai mari decât ea. În spiritul ISJ să fie…oameni cu calificative de satisfăcător şi bine care iau decizii echivalente calificativelor lor.

 15. Un om care a trecut de un concurs este noul director! Vai, se sperie cineva??? Sămânța de scandal scrie cineva mai sus….nu ați văzut circul de pana acum poate. Mizeria, tupeul, sfidarea…. Celor care or fi petrecut cu fosta conducere si au fost partasi la multe le-o fi venind greu acum…. Daca scandal înseamnă curățenie, adevăr, justificări legale, schimbarea atitudinii unora care s-au obișnuit sa își bata joc de alții atunci f bine.

 16. Putin pregătită??? O fi fost fosta conducere mai bine??? De la perdele la management dintr-o unitate școlară e mic pasul nu?:))))) dar de, era buna doamna ca erau împreună la rele

 17. Cata rautate puteti avea pentru un om care a luat un concurs …. si cat de buni si deschisi sunteti fata de cineva care a vandut perdele si a ajuns director (nu a fost in stare nici sa treaca de prima proba a concursului …. de tot rasul si se vrea in continuare director)! sa va fie rusine la toti cei care sustineti vechea conducere(lasati ca stim noi multe si despre doamna Drexler nu cred ca a uitat cineva perioada cat a fost mare inspector).Lasati omul sa isi faca treaba si apoi aruncati cu pietre.

 18. Doaman Elena are dreptate. Dumnevoastra de unde o cunoasteti pe doamana Iordache de o aparati asa de mult. Sunteti tot de la PSD? Asemene persoane fac de ras invatamantul romanesc.Ea nu are ce cauta in invatamant, nu mai vorbim de functie de conducere

 19. Probabil pina cind dl. Stan va reusi sa o impuna undeva ! Ca de dorit….

 20. Sunt parinte de copil care a trecut prin gradinita de stat ( e adevarat nu la „Floare de colt” !) nu de f. mult timp si partial va inteleg atitudinea, dar : 1 NU parintii DECID in probleme administrative – e gradinita de stat nu privata ;parintilor ( si oricarei alte persoana neautorizata ) LE ESTE INTERZIS PRIN LEGE sa intre in bucatarie sa „verifice” mincarea copiilor ( pot eventual solicita sa insoteasca- in conditiile stabilite de autoritatea sanitara – un inspector de la DSV sau DSP!;).Cit priveste personalul,iar, din pacate poate, nu parintii hotarasc cite educatoare sunt necesare,la o grupa,citi ingrijitori,etc.Sunt normative de personal (spre ex.la grupe cu program prelungit sunt normate 2 cadre didactice/grupa in 2 ture) si Inspectoratul scolar coordoneaza incadrarea,desfasurarea procesului educativ etc.E f.adevarat ca ISJ-urile au devenit o adevarata institutie de impartit posturi pe criteriii cel putin dubioase in unele cazuri ,Spre exemplu d-na Iordache a mai condus (chiar din pozitia de adjunct)vreo scoala/gradinita ? Chiar daca a luat concursul si teoretic ar avea dreptul sa ocupe un post de director, decizia ISJ de a o nominaliza la o scoala cu ceva probleme,care are arondata si gradinita cu program prelungit ( tip de unitate care ridica ptr. directori probleme mult mai diverse si complicate decit o scoala „simpla”)este cel putin ciudata.Oare ISJ-ul nu gasea in tot judetul un cadru didactic cu ceva experienta in conducere, care sa fie capabil „sa puna lucrurile pe roate ” la aceasta unitate, capabil sa asculte si sa armonizeze atit „taberele” de parinti cit si cadrele didactice ,toate in concordanta cu legea si in interesul suprem ;COPIII ?

 21. Si eu sunt tot un parinte care are copilul in clasa doamnei Iordache.Pot spune ca d.na Iordache este un om extraordinar,un bun profesor si in afara de asta um om cu bun simt si un om onest.
  Nu amestecati politica cu viata celor mici!Cand un copil plange ca vrea la scoala sa o vada pe doamna invatatoare e un semn bun zic eu
  Inainte sa amestecati borcanele informati-va!!!!

Lasă un răspuns