Scandal politic pe Liceul de Artă! PNL cere demisia directorului, a inspectorului Bălan şi a inspectorului general!

Prezentând situaţia conform căreia un cadru didactic care este şi activist PNL ar fi hărţuit cu anchete u iz politic demarate pe baza unei anonime, conducerea PNL Neamţ a solicitat astăzi, în plină conferinţă de presă, demisia inspectorului general Viorel Stan, a inspectorului Ion Bălan şi a directorului Liceului de Artă Mihăiţă Albu.

Senatorul Eugen Ţapu a prezentat o sesizare a profesoarei Luminiţa Muscalu prin care aceasta informează că în timp ce pregătea documentaţia ARACIP pentru acreditare pe programul Erasmus (competenţe digitale) a trebuit să răspundă unor întrebări adresate de inspectorul Bălan referitoare la acuzaţiile: 1. că fumează în Cabinetul Metodic, 2. că ar fi discutat despre liberalism cu paznicul şi cu femeia de serviciu.

Citând-o pe profesoara Muscalu (fost director la această unitate şcolară), Ţapu a subliniat că, în conformitate cu legea sesizările anonime nu trebuie luate în considerare şi că inspectorul Bălan ar fi spus că desfăşoară ancheta respectivă pentru că aşa i-a cerut Stan. De asemenea, profesoara Muscalu ar fi intimidată şi hărţuită de directorul Albu care a şi refuzat să numească angajaţi care să o ajute în activitate desfăşurată în interesul şcolii.

Menţionând că anchetarea profesoarei a continuat cu interogarea paznicului şi a femeii de serviciu, senatorul Ţapu a cerut demiterea de urgenţă a directorului liceului, a inspectorului general Viorel Stan şi inspectorului Ion Bălan.

Preşedintele PNL Neamţ a întărit şi el această solicitare şi, invocând principiul „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, a amintit de celebrul caz al fostului prefect de Neamţ care, acuzat de liberali de acţiuni politice, a fost demis din funcţie de Guvernul României.

Stan: ancheta este clasată!

Inspectorul general Viorel Stan a precizat că nu doreşte să implice Inspectoratul Şcolar în disputele politice. „Văd că a început campania electorală şi e bine să ţinem şcoala nemţeană departe de aceste acţiuni. În ce priveşte subiectul în discuţie, strict ca decizii administrative, precizez că acea reclamaţie anonimă a ajuns la mine şi deşi ştim foarte bine ce prevede legea cu privire la petiţii, tocmai pentru a ne edifica corect pe acest subiect şi pentru că erau invocate nişte fapte la care, odată ce am aflat despre ele, trebuia să vedem totuşi care e adevărul, eu am cerut domnului Bălan să realizeze o verificare, de rutină să-i zicem. Nu vă pot spune care e rezultatul acestei verificări pentru că nu e încheiată şi nu ar fi deontologic să fac asta. Oricum, această anchetă va fi clasată tocmai pentru că pleacă de la o reclamaţie anonimă. În ce priveşte celelalte aspecte şi ţinând cont şi de supărarea doamnei profesoare, chiar mâine o voi invita la o discuţie la Inspectoratul Şcolar, ca între colegi, să aflu şi punctul de vedere al domniei sale. Rămân mirat că nu a venit să discutăm acest subiect la Inspectorat ci aflu că a ajuns temă de conferinţă de presă pe la partide politice. Dar nu e un capăt de ţară, de aceea voi încerca să am mâine cu dânsa acea discuţie colegială de care vorbeam”, a declarat inspectorul general Viorel Stan.

Dincolo de subiectul punctual, rămâne problema de fond care, dacă ar fi fost rezolvată până acum ar fi prevenit apariţia multor situaţii incomode pentru Învăţământul nemţean: în toate şcolile şi liceele din judeţ nu mai există niciun director care să fi fi ocupat funcţia prin concurs, toţi sunt numiţi ca interimari. Poate şi de aceea pe viitor vor apărea multe situaţii în care Şcoala, decizia managerială vor fi amestecate cu factorul politic şi cu „butoanele” presupuse a fi activate de pe la partide. Curios, niciun partid nu a demarat o campanie serioasă prin care să demaşte această anomalie…

Şi tot ciudat este că profesoara vizată de ceea ce liberalii au numit „anchetă politică” nu a direcţionat, mai întâi, sesizarea semnată de ea către instituţiile statului (Minister, ISJ, Prefectură etc) ci a preferat să o ducă la partidul pe listele căruia candidează. Nu e rău că a dus-o şi la partid, dar de ce nu, mai întâi, la instituţiile abilitate?

D.VINCA

cop liceul de arta

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Scandal politic pe Liceul de Artă! PNL cere demisia directorului, a inspectorului Bălan şi a inspectorului general!

  1. Uite unde era electoratul „de dreapta”:printre paznicii si femeile de servici din scoli!

  2. Da…. chiar ca acest Bran (pe nume stan) trebuia sa plece …., de fapt nici nu avea ce cauta in fruntea unei astfel de institutii…… mai ales dupa ce a obtinut, prin modul fraudulos arhistiut de multi, postul de gheneral prin „concurs”!!!!!
    Poate acum, in ceasul al saisprezecelea se va misca ceva…. hai psd, ministerul educatiei, prefectura Neamt!!!!

Lasă un răspuns