Scandal maxim la Roman, de 5 zile fără apă! Apaserv are rezervoare goale, dar frigidere pline! Luni, apă cu porția, doar 3 ore…


Romanul dă în clocot și e firesc să fie așa din moemt ce, de câteva zile încoace, nu mai curge apă la robinetele oamenilor. O avarie la o conductă dintr-o primărie vecină cauzată de un Dorel de la o firmă privată (Hidroterm) nu a putut fi remediată în termenul inițial anunțat der Apaserv – nimic nou! – șefii companiei de apă au venit cu alte termene, pentru vinerea ce a trecut, care nici acelea nu au fost respectate. În acest timp au apărut avarii și pe la alte țevi, rezervoarele sunt cam goale, în week-end nu se lucrează la firma la care un director tehnic a luat mega-bonusuri de pensionare după 3 luni vechime dar și-a păstrat și jobul bine plătit.

Prin între ciocan și nicovală (furnizorul de apă și cetățenii nemulțumiți), primarul Micu a căzut și el la mijloc fiind acuzat că a dat termenele nerespectate din comunicatele Apaserv. Primăria s-a ocupat totusi de transportat apă în niste puncte din oraș (menajeră, nu potabilă…) dar tot nu e destul pentru oamenii care, de câteva zile, sunt tot mai nemulțumiți.

Colac peste pupăză, Apaserv anunță (vezi comunicatul de mai jos) că romașcanii vor avea apă luni dimineața, dar doar vreo trei ore iar mai apoi nu se știe ce și cum. Dumnezeu cu mila, cum se spune…

Acest incident absolut grav a readus pe tapet discuția cu negocierile mai vechi dintre Primăria Roman și funizorul de la Iași, Apavital. Și chiar dacă același primar Micu este acuzat acum că nu a anunțat transparent la acel moment de ce a renunțat la idee, evident că majoritatea dedicațiilor romașcanilor merg spre frigiderele directorilor de la Apaserv.

Dacă ar arăta că îi pasă măcar o picătură despre evidentele bâlbe de organizare și comunicare, managerul Apaserv ar trebui să-și înceapă ziua și cafeaua de luni dimineața cu o primă măsură: demiterea imediat[ a directorului tehnic şi al întregului compartiment de comunicare care a dovedit, încă o dată, că e absolut analfabet funcţional pe comunicare în situaţii de criză (deşi există un capitol întreg în orice manual sau studiu de comunicare şi PR).
Romaşcanii şi nemţenii nu trebuie să-şi facă iluzii, Angheluţă nu va face un asemenea gest absolut normal pentru un manager adevărat, dintr+un motiv foarte simplu: proptelele (politice) ale respectivilor (director tehnic plus comunicare) sunt mai serioase chiar decât ale lui.

 

„ApaServ anunță beneficiarii săi că, din cauza scăderii nivelului hidrostatic din puţuri si a consumului mare de apa, luni, 30.09.2019, in municipiul Roman se va furniza apă in intervalul orar 05:30-09:00.
In urma discutiilor cu reprezentantii ApaServ de duminica seara, ora 18.30, nu se poate estima o ora, la acest moment, la care va fi realimentat orasul in cursul dupa-amiezii de luni, 30 septembrie.
Luni, in jurul orei 09.30, Primaria Roman, pe baza informatiilor din teren oferite de responsabilii companiei ApaServ – legate de nivelul rezervei de apa acumulate peste noapte in puturile de la statia de captare – va transmite date suplimentare legate de aceasta situatie si solutiile identificate pe teren.
Facem un apel la populatie ca, in aceasta situatie de criza, sa faca tot posibilul sa utilizeze resursele de apa cu moderatie, astfel incat rezervoarele, afectate si de seceta, sa poata reveni la capacitatea de a furniza apa in mod constant catre populatie.
Reamintim faptul ca, la numarul gratuit 0233.984, poate fi solicitat ajutor de catre orice care nu isi poate asigura necesarul de apa menajera sau apa potabila.

Apaserv”

D.V.

Lasă un răspuns