Scandal maxim în PMP Neamţ! 2 consilieri judeţeni în 2 tabere diferite! Băsescu a răbufnit!

Scandalul din PMP Neamţ reizbucneşte după votul de ieri din Consiliul Judeţean în care cei doi consilieri judeţeni populari s-au poziţionat în două tabere antagonice. Consilierul judeţean cristian Ungurianu a respectat alianţa oficială cu PNL şi a părăsit şedinţa odată cu consilierii liberali în timp ce Laurenţiu Dulamă (care este, din nou, vicepreşedinte CJ) a rămas în sală alături de tabăra PSD-ALDE.

Dincolo de scandalul din organizaţia judeţeană (cu fostul preşedinte Dulamă care nu urmează indicaţiile trasate de actualul preşedinte Bogdan Gavrilescu), de data asta reverberaţiile au ajuns până la conducerea centrală, preşedintele de onoare Traian Băsescu având o ieşire nervoasă când a auzit, din nou, de „doi în două bărci”, după cum susţin surse neoficiale apropiate de PMP. „Ne facem de râsul curcilor, avem la Neamţ doi consilieri judeţeni şi unul e hăis şi celălalt e cea”, ar fi spus luni seara, Băsescu, unor lideri centrali din PMP.

Situaţia nu e confortabilă nu doar pentru Dulamă ci şi pentru Gavrilescu, luat la şarje în ultimul timp de liberali că nu conduce real partidul. Şi Gavrilescu nici nu poate obţine prea uşor o excludere a lui Dulamă din partid. Un for judeţean ar trebui să aibă, din timp, pe ordinea de zi o asemenea propunere care, în fapt, ar fi validată la Neamţ doar ca proiect care va fi votat sau nu la Bucureşti, de conducerea centrală. Dar nu e deloc uşor pentru Gavrilescu să obţină un astfel de vot statutar la Neamţ atâta timp cât mulţi din cei care încă mai mişcă (politic!) prin PMP Neamţ sunt oameni aduşi în partid de Dulamă.

Şi chiar dacă ar obţine vot pentru paşii excluderii din PMP ai lui Dulamă, tot nu va fi facil pentru Gavrilescu să determine demiterea acestuia din Consiliul Judeţean. Noul Cod Administrativ este mai restrictiv decât fosta Lege a administraţiei publice.
Mai mult de atât, un ales local nu poate fi exclus dintr-un partid pentru vot exprimat în administraţie întrucât reglementările legale spun clar că aleşii locali trebuie să voteze conform propriei conştiinţe nu constrânşi politic.

Iar pentru Gavrilescu situaţia este cu atât mai incorfotabilă cu cât, în cazuri similare, Traian Băsescu a tăiat şi în stânga şi in dreapta. Pentru cei care îşi mai amintesc, în 2004, după o ceartă a celor doi lideri locali nemţeni ai PD, Ioan Onisei şi Vasile :endrea cumulată cu rezultate mediocre la alegerile locale, Traian Băsescu a decis ca niciunul dintre ei să nu mai fie pe lista pentru alegerile parlamentare. Din gâlceava celor doi a câştigat nesperat Marius Rogin (pe atunci debutant în politica serioasă, după un scurt stagiu la un partid al lui Virgil Măgureanu) care a ajuns astfel pe un loc eligibil pe listele D.A. (PNL+PD).

D.V.

One thought on “Scandal maxim în PMP Neamţ! 2 consilieri judeţeni în 2 tabere diferite! Băsescu a răbufnit!

  1. Ca sa-l pui pe Gavrilescu patru clase presedinte la PMP si apoi sa te plingi Basescule de rezultatele mediocre?

    Aloo Basescule,PMP este partas la toate hotiile din acest oras,impreuna cu PNL.Au impartit bugetul acestui oras si l-au furat cu dedicatie.

    NIMIC pentru cetatenii acestui oras.ZERO pe linie.Noi cetateni am platit sute de miliarde taxe si impozite,unde sunt acesti bani?Nu se regasesc nicaieri in acest oras pentru ca au fost furati de aceasta clica de hoti din PMP/PNL.

    Procentele pe care aceste 2 partide PNL/PMP conduse numai de analfabeti si hoti la precedentele alegeri vor parea uriase in comparatie cu ce vor lua la urmatoarele.

    Ambele partide vor dispare de pe scena politica,primul PMP.

Lasă un răspuns