Scandal la Roman! Viceprimarul USR-ist, amenințat cu demiterea de un consilier PNL-ist

Tot amânat de câteva ori de câteva luni bune, circul (războiul?) USR-PNL de la Roman dă acum în clocot.
După o postare superficială a viceprimarului romașcan pe facebook (în care anunța, incorect, decesul unui copil care s-ar fi înnecat în Ștrandul Roman / real, copilul a fost salvat), Radu Samson a devenit ținta unei acțiuni concentrate și, după o critică acerbă pe subiectul respectiv, a urmat pasul următor: anunțarea intenției de demitere a viceprimarului.

Anunțul a fost făcut ieri de un consilier local PNL (Bogdan Andrieș) care, ferm, anunță doar două opțiuni: demisie sau demitere.
Cum e evident că Samson nu va pleca din funcția de vice de bunăvoie, rămâne ca meciul să aibă loc în arena CL.
Sunt deja surse care anunță că aleșii PNL ar fi introsu deja un proiect de HCL în acest sens.
Reamintim, un viceprimar se pune cu majoritate simplă dar poate fi demis cu majoritate de 2/3. Contextul juridic face demersul PNL să nu pară a avea sorți de izbândă fără voturile-bloc de la PSD sau – spic cu spic – fără ca aceiași consilieri social-democrați să spună poezii în public dar să voteze, la bucată, conform dorinței colegilor de la PNL.

Evident că o eventuală negociere cu viceprimar promis taberei PSD ar putea fi un argument care, în final, ar duce și la Roman la o alianță de guvernare locală după chipul și asemănarea celei guvernamentale.
Demersul poate fi, de asemenea, și un test util. Mai sunt doi ani până la alegerile locale iar prin destule UAT-uri din județ înțelegerile de acum 2 ani (majorități, viceprimari) cam scârțâie Așa că unii primari și-ar mai schimba adjuncții, ca să nu mai punem la socoteală că unii consilieri s-ar vrea ei viceprimari…

Deci potențial pentru testarea unor astfel de rocade ar fi. Unii zic că nu e exclus ca și pe la CJ Neamț să mai piardă zona Roznov în favoarea celei din Tupilați. Coincidență, Tupilați e între Roman și Târgu Neamț, două orașe care puntează tot mai decisiv în politica nemțeană…

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.