SCANDAL cu preotul Melinte în cimitir! VIDEO! Îi ceartă pe cei care au adus pe un alt preot la o pomenire, la capătul mortului!

Un scandal monstru între preotul Constantin Melinte de la Slobozia-Roznov şi o familie de enoriaşi s-a consumat acum câteva zile chiar în cimitirul din curtea Bisericii.

După cum scrie persoana care a postat pe net filmarea de mai sus, totul ar fi plecat de la faptul că la tradiţionala pomenire care se face la 7 ani, la căpătâiul mortului, oamenii ar fi chemat pe un alt preot din sat, pe Sebastian Benţa, cu care Melinte nu prea se înţelege.

„Ce ne facem cu preotul Melinte? Sper ca cu ajutorul tuturor din Slobozia sa reusim ceva! Ce ziceti? Am facut de 7ani bunicului sotului meu si am chemat pe preot Benta si (NR – preotul Melinte) a facut ceea ce vedeti! E normal?” – întreabă pe net femeia care a pus clipul video.

Câteva frînturi din schimbul de replici care l-a avut ca personaj pe preotul de la Slobozia:

„La părinţii tăi, mama şi tata, cu-o sută le dau aicea, că ţin de biserica asta. Pentru copii tot la fel… Păi, veniţi cu preot de peste gard, băi…” (0.22) – pr. Melinte

„Băi, aici o fost o biserică unică. Dacă o fost o biserică unicat…” (0.33) – pr. Melinte

„Băi, îi vorba aşa… N-ai plătit locul nici într-un an, nu ai dat… Să citeşti actul ăla că scrie aşa: am plătit taxa mormântului pentru biserică. Nimic, absolut, nicio taxă n-ai plătit. Citeşte actul ăla. Du-te şi la Borzogheanu (N.R. – numele cimitirului din Piatra Neamţ), tot acelaşi act… Mormântul îi anulat. Tu nu mai ai acces la mormânt. Vă treziţi cu alt proprietar” (0.44) – pr.  Melinte

„Şi dumneavoastră o să vă treziţi în judecată” (1.08) – cetăţean

„Da, da… Ai act pe numele tău, o să mă dai în judecată. Vă buricaţi acuma la preot” – (1.10) – pr. Melinte

În continuare, enoriaşul întreabă „ce înseamnă porcăriile astea?” iar preotul încearcă să-i convingă să rămână arondaţi parohiei sale, motivând că „încaltea ar fi frumos,  biserica asta nu fuge, preotul nu fuge şi aşa să vă încadraţi aicea”. Cetăţenii îi amintesc preotului că ei, preoţii nu se înţeleg, moment în care acesta ripostează „Măi, voi sunteţi vinoveţi!” (sic!).

„Dumneavoastră sunteţi, că vă bateţi cu preotul Benţa pe drum”, spune iar enoriaşul, moment în care preotul, care dădea deja să plece, aruncă peste umăr: „Să vă fie ruşine la obraz!”.

La final, preotul ţine să le explice de ce trebuie să plătească cetăţenii bani pentru terenul din cimitir: „Este al bisericii. Biserica plăteşte impozit. Biserica plăteşte impozit, doamnă. Doamnă, de anul ăsta, biserica plăteşte impozit”.

După ce ambele tabere îşi mai fac câteva urări reciproce, preotul observă că este filmat cu telefonul mobil şi oferă o nouă replică memorabilă, cu nuanţă de ameninţare: „Da, mă filmezi! Poate dă maşina peste tine!”.

Preotul Melinte slujeşte la Parohia 1 Slobozia-Roznov, iar preotul Benţa la Parohia 2 din aceeaşi comunitate, ultima parohie fiind înfiinţată de Mitropolia Moldovei prin înjumătăţirea celei  dintâi.

D.VINCA

Nota Bene – aşa cum am menţionat şi altădată, VESTEA nu se raliază corului care atacă în mod concertat Biserica Ortodoxă în fenomenul numit de noi „Marketing în umbra crucii”. Dar, aşa cum anunţam şi altădată, asta nu înseamnă că, pentru corecta informare a opiniei publice, astfel de subiecte în care sunt implicaţi lideri religioşi (indiferent de religie) vor fi ocolite.

cop preot melinte scandal

Comentarii Facebook

42 thoughts on “SCANDAL cu preotul Melinte în cimitir! VIDEO! Îi ceartă pe cei care au adus pe un alt preot la o pomenire, la capătul mortului!

 1. Canonic vorbind, preotul care a fost chemat de familie, la slujba, trebuia sa solicite acordul parohului!! Iar informare corecta, dragii mei jurnalisti, inseamna sa acordati dreptul la replica. Astept cu nerabdare parerea parintelui filmat (da, pe „neveu”, si exista niste articole din codul civil care pot fi scoase de la naftalina). Hai sanatate si spor la Barfe… pardon, la informat opinia publica. 🙂

 2. Bai Theodor… Las-o moarta! Ca biserica a fost este si va fi o afacere!

 3. Niste analfabeti!La capataiul mortului…vai de mama ei limba romana…!Jurnalist frustrat care scrie la comanda articole platite pe un site de doi bani…oau!!!Jurnalism….ce sa mai!Si DA!!!Este impotriva bisericii!Pur si simplu sunt niste probleme de ordine interioara,pe care daca nu le cunoasteti ar fi bine sa le cititi,inainte de a prezenta aberatii!Este ca si cum un profesor ar preda la clasa altcuiva fara sa-si ceara voie sau un medic ar opera pacientul altui coleg,fara permisiunea acestuia!Intr-o biserica unde s-a numit un preot(de catre autoritatile respective) nu poate sluji altcineva,fara acordul parintelui titular!De bun simt din partea celuilat popa(lui asa I-am putea spune) ar fi fost sa-si ceara voie!Alfel ar fi un talmes-balmes,daca fiecare s-ar trezi sa haladuiasca prin alte biserici, in conditiile in care mnealui are parohie unde poate sa se manifeste cum vrea!Iar pe enoriasi nu-I impiedica nimeni sa-si ia catrafusele si sa se duca la ce popa au chef!Cu mort cu tot!Si inca ceva:preotul nu da morminte din buzunarul propriu!Apartin Bisericii,si ca urmare este obligat sa le vanda in functie de regulamentul dupa care aceasta functioneaza!Altfel risca el sa fie dat afara!Este curtea bisericii!Cui nu-I convine sa plece in cimitir!Dar, na!Toti se cred oameni de vaza si ei de-abia leaga doua vorbe!

 4. Psty sau dusty o parohia nou înființată se preia cu tot cu enoriași,care rândul lor au raposati in cimitirul fostei biserici la care au fost pana când se împărțit.iar cel care vreau sa isi aduca preotul il aduc ….dar preotul care nu vrea decat bani….îmi pare rău pt tine….face taraboi….asta este o realitate

 5. @Gica petrescu Stimate domn, articolul de fata nu reda cu acuratete faptele, probabil din cauza faptului ca cei care au furnizat informatiile au omis unele lucruri. De pilda, NU era inmormantare, era o pomenire (da stiti diferenta). Cu referire la titlul articolului de fata, atrag atentia ca MORTII NU AU „CAPĂT”, au ”CAP” sau ”CĂPĂTÂI”. In fine, despre afirmatia dumitale ca Biserica este o afacere… am o intrebare: mai cititi si altceva in afara de presa de scandal?

 6. @Razvy: cand un preot intra in parohia altui preot pt slujbe, are obligatia canonica si morala sa solicite acordul parohului! Sau al binecuvantarea Chiriarhului (Regulamentului Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, art. 40, alin 1). Asta e canonica. Am spus si morala: adica, parintele invitat ar fi avut acordul parohului DACA i l-ar fi cerut initial. Dar parintele Benta a ales sa faca pe „habarnamistul” (si era de fata la discutii, putea sa medieze conflictul). Alte informatii mai doresti?

 7. Buna ziua!
  Filmarea redă doar partea finală a disputei verbale care a avut loc. Cuvintele instigatoare, care ne-au fost adresate inițial, au fost excluse în mod intenționat (poate nici nu au fost filmate). Persoanele care au intrat în conflict cu noi vădesc o limitată comprehensiune a rânduielilor bisericești, administrative si canonice. Ne asumăm tonul și nivelul oratoric scăzut al replicilor noastre (poate nefericit alese), acest fapt datorându-se caracterului instigator al vorbelor ce ne-au fost adresate inițial de ”partenerii de dialog”. Erare humanum.
  Cu privire la stirea de mai sus, am trimis spre publicare, intr-un e-mail adresat redactiei, o evaluare mai realista a faptelor.
  Toate cele bune.

 8. Cosmin draga…Am spus si tapet la o parohie noua se asuma anumite…exceptii…ce se exemplu…o invitatie la un mormânt pt randuiala cuvenita…iar la partea cu habarnamistul eu am vazut o răfuială a preotului pt bani cu oamenii si sa isi mute mortul ca mormântul ii anulat….si ce sunt vinoveti ca au îngropat un om.iar despre alienarea conflictului insusi jurământul prostesc spune de blândețe….cred nu?Alte lămuriri mai doresti….nu e vrut fara bani nu….si fara preot invitat…?sau…in filmare apare altceva ca nu se vede…stim ca apare si ce se practica de când se afla alt preot la slobozia in afara de blandul Pr.Melinte care este adult….sau are nevoie de psiholog….

 9. Ce vreau sa spun si eu este ca am vazut un preot care se certa de la bani si niste oameni care il invitau sa le facă slujba.!Discutia degenerează!Preotul care țipa are nevoie de psiholog bravo razvi iar altceva canoane…asta este pe langa omul de rand si nu are loc aici cred eu!totodata si expresia tip blestem de la sfarsitul filmarii adresata de acel om nechibzuit si anume „poate te trezesti călcat de masina”tot de canoane tine.!din cate stiu eu preotii binecuvanteaza nu blesteama sau doreste de rău!dar poate la altii asa este!

 10. @marius: Hahaha! Ia sa faci matale o audiograma! Ca ai auzenii!! :)))) Daca n-ai bani, cere-i lu’ popa Benta, ca a facut la parastasu’ cu pricina! Oricum, in instanta – ca o sa se ajunga acolo daca parintelu’ primeste aprobare de la Mitropolit – o sa fie nevoie de decriptare audio. O sa aflam atunci mai clar ce a zis! Daca nu asa… cat timp mai avem pana la Judecata de Apoi? Tot popa Benta tre’ sa stie. Intreaba-l si zi-mi si mie! PUPICI CU LIPICI!

 11. @Pulrzvi sau Razvi (ca sa vorbesc pre limba domnieii tale)!In primul rand nu cred ca ai citit cum trebuie ce am scris…sau n-ai inteles mai degraba…Avand in vedere cum scrii(AGRAMAT – cauta in DEX sensul cuvantului), cred ca este mai degraba valabila adoua varianta.Popa Benta are parohia sa,cu ce enoriasi au chef sa-i asculte predicile!Nu-i impiedica nimeni pe oamenii culti si cu multe scoli din Slobozia sa mearga unde vor.DAR, atat timp cat vrei sa mergi la oameni care au morti prin alte cimitire, este normal si de BUN SIMT(iar te trimit la DEX sa-I explicit Bentei ce inseamna) sa ceri voie parintelui care slujeste acolo!Ca sa nu mai zic ca este si canonic!Si NU se fac exceptii…Aaaa ba da, se fac!Pentru cei care nu respecta deloc regulile bisericii si care sunt unde sunt pe baza de nepotisme!Tin sa te informez ca prin aceasta filmare, popica cu pile pe unde stim noi, a lovit in imaginea bisericii,pe care pretinde ca o slujeste!Asteptam cu nerabdare sa justifice asta!Pentru ca celalalt parinte mai are cativa ani pana la pensie…deci hai sictir, n-are nevoie de banii analfabetilor!Ba mai degraba ia ghici! Cine fuge dupa bani,daca nu-i ajung oamenii din propria parohie si se trezeste bantuind pe la altele???

 12. La mai mare pentru prostime!Intotdeauna este loc de mai multa prostie!Iar dumneata Damiane o detii din plin!Mult success in viata ta mica si nesemnificativa!

 13. @marius Hai sa-ti spun ce am vazut eu, pentru ca tu nu prea ai discernamant: un popa care s-a trezit in parohia altuia pentru a face o slujba (deci cine umbla dupa bani?????)!Oamenii l-au invitat.Fiind mai saraci cu duhul, ei nu au de unde sa stie nici regulile bisericii, nici cele de bunacuviinta.De exemplu cand intri in casa altcuiva,bati la usa si-ti ceri voie…Ca unul intelligent si care isi pastoreste bine turma data spre educatie popa ar fi trebuit sa le explice cum stau lucrurile!ATAT!In loc sa faca asta,el instiga la scandal,prefacandu-se ca nu stie(ceea ce este foaaaaaaaaarte grav- un popa cu atata scoala,pe cat spune el ca are, ar trebui sa stie canoanele bisericii….deci cineva nu si-a facut lectiile,inteleg!!!!)Pentru urechile tale fine: Poate te trezesti cu Dumnezeu in masina!Ma rog, ceea ce nu apare pe filmare este ca pana in acel punct parintele a fost provocat!Si na!Si preotii se enerveaza!Dar NU blestema!Ai auzit ce ai vrut tu sa auzi!Canoanele nu sunt pe langa omul de rand, ci sunt pentru buna functionare interna a bisericii!Daca nu mai respectam nimic, pai hai sa faca fiecare cum ii trasneste…Si un preot care nu respecta nimic,inseamna ca mai are muuuuuuuuuult de invatat!Asteptam cu nerabdare filmulete cu Benta beat sau sarind la bataie…daca tot filmam,hai sa filmam tot adevarul!

 14. @Theodor: sunt de acord cu tine d.p.d.v. informativ. Dacă îmi permiți un retuș minimal ca formă, maximal ca fond: decența este elementară… Exprimările colerice deviază discuția de la fond, la formă. De exemplu: 1. părintele Melinte are dreptate ca fond canonic, dar a abordat pripit modul interacționării cu oamenii (deși a fost provocat, așa cum rezultă din apologia sa); 2. când te referi la o persoană publică (preotul Bența / preotul Melinte – în cazul de față) e imperios să păstrezi tonul decent. Sunt amândoi preoți – fără ”popă” în exprimare, te rog frumușel.
  @Razvi: iartă-mă, nu înțeleg ce insinuezi. Reformulează, rogu-te, paragraful de după cuvintele ”Cosmin dragă”. Chiar aș dori să înțeleg ce spui, dar mi-e imposibil, întrucât utilizezi un stil prea ”oral” și nu suntem față în față ca să mă ”prind din mers”.
  @marius: nu reiese clar – din ce spuneți – dacă ați fost martor ocular la ”scandal”. Oricum, informativ (dacă ești curios), să știi că preotul are ”putere să lege și să dezlege”. În funcție de circumstanță.

 15. Preotul parohiei noi nu era de fata. A venit pe jos la mormant! Cat despre ai cere voie preotului cu cimitiru pot sa va infotmez ca si preot Melinte are morninte in parhia celuilalt preot.va asigur ca nu.i cere voie sa faca cele de cuviinta.

 16. Da citesc si altele, acest subiect mi-a atras atentia foarte mult, deoarece intr-o vizita la biserici prin zona Moldovei am realizat ca preotii si calugarii sunt total abatuti de la cele bisericesti, ar trebui ca oamenii sa creada in Dumnezeu si nu in preot sau biserica, preotii sfideaza in fiecare zi slujitorii Domnului, asculati voi de cele 10 porunci si nu uitati ca Dumnezeu e pretutindeni si nu e obligatoriu sa mergi la biserica, cei care stiu ceva despre neregulile bisericesti le este ori frica ori sunt implicati si nu vorbesc, bag de seama ca majoritatea care slavesc preotii aici sunt la fel ca cel in filmulet….. Mai oameni buni deschiderti ochii!!! Pamantul din cimitir/e si cel de sub biserica nu este proprietatea bisericii ci in administrarea bisericii in interesul comunitatii, acel pamant a fost donat gratuit de catre fostii enoriasi care au murit cu gandul ca macar un mormant de veci sa aiba…. Cat de des vedeti preotul vostru paroh facat lucruri/gesturi caritabile si munca gratuita in folosul comunitatii?! Te-ai uitat ce si cat de des schimba el masina si tu ce bicicleta cu roti uzate impingi? Si mai usor cu impresiile gramaticale si erori de exprimare ale fiecaruia, si inca ceva mandria nu ajuta la nimic ci simplitatea si bunavointa/bunatatea

 17. Cosmin si pr.be(n)tăi ai scoala de vrajeala ieftina de acolo ai fost crescut de la prostime lasă vrajeala de 2 lei cu canoane spune ce se vede si cine sunt vinoveti?sau ai scoala de dezinformare dar la bucale tu nu ai avut parte de asta cu siguranță ?

 18. Oricum vad ca se deviaza de la subiect! Dar totusi cred ca ce sa arătat la tv este grăitor!cum ajung oameni preoti poate deschidem o emisiune..pt ca stiu e multe despre Melinte de la #@Slobozia foarte multe !

 19. C osmine…..lasă neè nene ca stim cine esti si cine este cu dreptul la replica apropo ai aprobare de la mitropolit sa scrii replici în numele altuia!

 20. Domnul cu @in fata poate ne canta ceva sau poate ne face o melodie pe care sa o cante cu vocea altuia ca tot stie cu ca n t o ooo poooopi asa de mult!@@@

 21. Of dar cu melinte când mai dati filmuleț injurand si jecmanind oamenii ca sa tina copiii cu bani văduvei si mai stiu si de un accident provocat de individul asta _mortal nu cosmin sau nu mai stiu daca ne amintim toata slobozia stie si mitropolia canoanele ce zic de asta te rog sa ne spui!!!

 22. Preotul nu a vrut să declare nimic.se simte,cred altfel dădea declarație si își zicea oful,nu crezi?

 23. @ gica petrescu: Mai citesti si altceva decat presa de scandal, zici? Cam ce? Literatura SF? Tot ce spui aici – clisee din presa de scandal anti-BOR – este pe langa subiect. In fine… Incearca sa citesti niste legi. Daca nu stiai, Statul se guverneaza cu legi, nu cu vise umede de postac ametit pe platfomele virtuale. Hai noroace!

 24. @petru, dulghitu, smenaru sau orice nick iti vei mai alege: Dragul meu, adevarul supara, nu? Canonul e canon. Cat despre calitatea informativa a replicilor tale… se vede de la o posta ca esti un incult. Asta n-ar fi grav. Dar nu esti in stare sa porti o conversatie coerenta si decenta! Iar asta este…jenant.In fine… E normal sa fie asa, din moment ce citesti doar etichetele de pe pungile cu seminte si de pe sticlele din rafturile de la birt. Hai pa!

 25. Corina, cunosc indeaproape situatia. „Actiunea” filmului s-a desfasurat in curtea bisericii parohiei Slobozia I, nu in cimitirul public din localitate. Confunzi lucrurile. Apoi, inventezi. Sau esti dezinformata. Sau nu esti Corina. 🙂

 26. Bag de seama ca toti sustinatorii lui Neminte asta ori sunt oameni apropiati lui ori aspiranti la acelasi gen de functie, si apropo sunt prea ocupat sa-mi traiesc biatza si n-am timp sa ma cert cu cei care nu-si permit un loc de munca, mai plimbati-va prin lume! De alte religii a-ti mai auzit? Stiti voi ce au in comun si ce promoveaza? … al de Theodor, visator….

 27. Adevarat! Dar cica are un frate in acelasi gen de functie doar ca ala era mai hapsan avea doua parohii, dar cica sa nu faci ce face popa, asta tre sa fie inventata tot de un popa?, mai intreb odata, cand si cat de regulat fac acesti slujitori ai Domnului munca in folosul comunitatii si gesturi complet caritabile in timp ce nu sunt la biserica?! Oh inca ceva, cautati pe Google Melinte….. Credeti in Dumnezeu si nu in popa si biserica, pana la Dumnezeu va mananca Sfintii….

 28. Gica, ai dreptate. Du-te si traieste-ti viata si NU mai comenta pe net! Da’ parca vad ca o sa comentezi iar. Ca, deh, poate te plictisesti in viata aia a ta mirifica, hm? Eu zic ca e mai palpitant p-aici!

 29. @PEntru Cosmin.TE cam ieri de cam toți numai tu vreau ca ai dreptate?MAI VIZUALIZEAZĂ FILMAREA SI NU MAI ATACA PREOTUL VECIN ATACA IN DREPTUL CELALALT.SAU NU POȚI DEOARECE ESTI LA FEL SAU SÂNGELE APA NU SE FACE.NU MAI INSULTA TE ROG!

 30. @PEntru Cosmin.TE cam rastesti la toti pe aici numai tu crezi ca ai dreptate?MAI VIZUALIZEAZĂ FILMAREA SI NU MAI ATACA PREOTUL VECIN ATACA IN DREPTUL CELALALT.SAU NU POȚI DEOARECE ESTI LA FEL SAU SÂNGELE APA NU SE FACE.NU MAI INSULTA TE ROG!

 31. Marioara, tu nu sesizezi diferenta dintre ironie si insulta. Cand te uiti in oglinda, iti dai seama care esti tu cea reala? :)))))

 32. Si apropo nu mai scrie in dreptul altuia cosmine ,theodor…ca nu e ok sau nu te poți abtine sau totusi eu cred ca nu te poți abtine !si sa stii ca a face pe cineva incult este o INSULTA copile…nu este un adevar!

 33. Hm… am exagerat… Iertare de insulta, atunci! Intr-adevar, felul dezlanat de exprimare (si, mai ales, utilizarea ireprosabila a semnelor de punctuatie) confirma studii aprofundate si, in general, multe ore petrecute in biblioteca. :)) Gata! Emigrez pe alte site-uri! Vise placute!

 34. Tot nu te astamperi ! Esti needucat! Sa fii iubit ,apropo,de o masina ca in FILMAREA cu stil tu cine hai pa copile needucat!

 35. Deci din toate postarile vad ca majoritatea tine cu preotul care totusi a facut cele de trebuință la mormânt!Bravo totusi ca ne dăm seama ce e important pentru oameni!

 36. Pe zi ce trece religia se subtiaza tot mai tare si asta din cauza trogloditilor care-i fac deservicii; de aceea cea mai buna cale, e calea de mijloc.

 37. O tara de retardati!!!nu va progresa niciodata,indiferent de culoarea politica!lumea traieste pt a pupa poala” popii”,a pupa moaste,a face praznice si multe dar multe pomeni dar nu pt.cei nevoiasi ci doar pt a muri capra vecinului!credinta inseamna altceva,credinta nu inseamna bascularea de bani la asa zisii preoti,nu mai exista de mult parohii ci exista „societati comerciale de tip religios”!

Lasă un răspuns