Scandal cu parfum de roman de Sandra Brown la Postul de Poliţie Negreşti! Şeful Zavate – mutat, poliţista Dascălu – câştigătoare!

Mutarea fostului şef de post de la Negreşti, Petru Zavate la Postul din Dragomireşti este comentată în fel şi chip atât de cei din sistem (IPJ) cât şi de cei din alte instuţii cu atribuţii în a monitoriza ce fac poliţiştii nemţeni şi în timpul serviciului şi în afara acestuia.

Personajele principale sunt El (Petru Zavate, şef de post, 25 de ani vechime în meserie) şi Ea (Ruxandra Dascălu, poliţistă tânără şi frumoasă).
Evident că fiecare dintre ei are şi averea corespunzătoare: el, o familie frumoasă cu doi copii; ea, un BMW la care visează mulţi, părinţii înstăriţi din Negreşti etc…

Nu a durat mult până ce – gura lumii slobodă! – şi în Negreşti şi pe la judeţ s-a aflat că şeful de post şi poliţista tânără şi frumoasă (cu contract beton pe 3 ani) petrec cam mult timp împreună, şi în timpul serviciului şi în afara acestuia, inclusiv au fost văzuţi prin magazine în Piatra Neamţ. „Aşa e la un post de poliţie. Muncim împreună, mâncăm împreună, petrecem şi ceva timp în afara serviciului, tot îmăreună, cu familiile”, spune poliţistul Zavate care, altfel, se jură că între el şi subordonată nu ar fi fost nimic altceva până să se ajungă la scandal.

Cert e că, în timp ce Zavate subliniază că e vorba strict de relaţii colegiale fireşti, unii cârcotaşi chiar şi de prin IPJ vorbesc despre subiect la modul „Porumbeii de la Negreşti”…

Pentru că după „perioada de miere” în care juna poliţistă se uita la şeful de post ca la un adevărat model, a urmat tămbălăul. Poveştile vânturate chiar şi de poliţişti vorbesc despre o dramoletă a la Sandra Brown, care ar fi avut loc chiar în Săptămâna Patimilor, din care nu ar fi lipsit chiar vânturarea ameninţătoare a pistolului de către diva cu epoleţi. Zavate confirmă incidentul dar, evident, detaliile ar fi altele: „Da, ne-am certat, dar pe motive exclusiv profesionale. Aşa sunt cei mai tineri, văd altfel activitatea de Poliţie faţă de noi, cei mai cu vechime. Nu m-am aşteptat ca să nu înţeleagă colegii mei că e nevoie de activităţi multiple, că trebuie să facem acţiuni…”.

Sursele Vestea spun – şi Zavate confirmă – că cei doi au ajuns la mediere în faţa comisarului şef Paul tablan, şeful IPJ Neamţ. Care a tăiat nodul gordian, hotărând mutarea şefului de post, de la Negreşti la Dragomireşti. Motivul oficial: Ruxandra Dascălu ar avea un contract de angajare care prevede o stabilitate de minimum 3 ani pe postul respectiv.

Ca fapt divers, reţinem atât nota de informare (care cu siguranţă a ajuns şi la alte entităţi, nu doar la Redacţia Vestea) din care spicuim „Nu doar interlopii scot pistoalele ci şi poliţiştii. Mai les când se iubesc” dar şi punctul de vedere al poliţistului Zavate „Între mine şi colega mea nu au fost decât relaţii corespunzătoare, de serviciu sau de familie, dar nimic altceva”. Şi care, totuşi, nevinovat (cum spune că e) a acceptat să fie el mutat şi câştigătoare din toată această ecuaţie să rămână poliţista Ruxandra Dascălu.

Nu este exclus, după cum mai spun sursele Vestea, ca poliţista să aibă probe beton (nişte nevinovate înregistrări) care să-l fi convins pe Tablan că ea are dreptate şi pe Zavate să zică „mulţumesc” că scapă doar cu mutarea.

Are dreptate şi Zavate: „Poliţiştii ăştia tineri nu sunt ca noi, ăia vechi…”. Drept e că ccum 20-25 de ani că nu existau scule din astea digitale la care să zboare REC-ul instant…

Specialiştii spun că, pe astfel de cazuri (indiferent de parfumul motivelor reale) se impune, musai, o consiliere psihologică pentru ambii parteneri ai tămbălăului din Săptămâna Patimilor. Pentru amândoi, dar separat!…

D.VINCA

 

3 thoughts on “Scandal cu parfum de roman de Sandra Brown la Postul de Poliţie Negreşti! Şeful Zavate – mutat, poliţista Dascălu – câştigătoare!

  1. Asta e Politia Romana:o adunatura de pilosi, neamuri, fufe si fini/nasi/cumetri!Fereasca Al- de- Sus sa ai de-a face cu ei!Mai sunt si exceptii pozitive, dar numai ca sa confirme regula!

  2. De idilele amoroase din Primăria Piatra Neamț cam pe când un articol. Și acolo toată lumea e îndrăgostită, tot oameni cu familii, iar administrație IOC. Poate așa mai dispar din îngerașii cu săgeți și mai vedem și noi șosele , parcuri, poate vedem și noi un circuit turistic cu partie, locuri pt grătare, etc…

  3. John, „idilele” sunt in toata admnistratia:la Finante, prefectura, Consiliul judetean,in tribunale si parchete, pe la institutiile cu fonduri europene (APIA, AFIR, POSDRU, ADR),peste tot unde sunt lefuri mari si munca putina!Incepand cu ora 12.00 cam jumatate din functionarime e prin oras, la shopping sau cu alte trebuiri personale!

Lasă un răspuns