Sătui de indolenţa primarului, „diasporenii” au balastat strada dintre Căminul Cultural şi Primărie! Acolo unde Ziua Comunei costă un miliard de lei vechi…

Această prezentare necesită JavaScript.

Sătui ca pe cele câteva sude de metri ale străduţei lor să fie numai băltoace şi nămol şi dându-şi seama că Primarul le tot promite dar nu-şi onorează vorba, locuitorii de pe Strada Căminului din Comuna Zăneşti Neamţ au reparat ei strada. Iniţiativa a aparţinut unora care s-au întors recent din străinătate, de la muncă, hotărâţi să rămână în ţară. Însă, după doar câteva zile şi-au dat seama că atunci când ies cu maşinile (ochioase, de mii de euro) la asfalt arată de parcă ar veni de pe arătură şi, de asemenea, nici copiii cu care s-au întors din străinătate nu erau foarte încântaţi că până la magazinul de unde ăi trimiteau părinţii să cumpere o pâine sau până la primul loc de joacă trebuie să meargă ca prin mocirlă.

Sătenii de pe strada respectivă au pus mână de la mână şi au rezolvat de câteva maşini de balast iar unul dintre ei s-a urcat pe un buldo-excavator şi a nivelat şi compactat materialul cu care a umplut gropile în care băltea apa.

<<Cu oameni de treabă, puțină bunăvoință si „fonduri europene” am facut treaba primăriei care ne-a permis să reabilităm drumul pe banii nostri>>, a scris pe net cel care a postat fotografiile, „fondurile europene” fiind, în fapt, banii câştigaţi de oameni la muncă în străinătate.

„Să zică merci dacă nu-i amendează primarul!”, a comentat un zăneştean care cunoaşte apucăturile edilului căruia îi place ca oamenii să se roage de el mult şi bine ca să rezolve astfel de probleme, din spaţiul public, de competenţa administraţiei.

Reamintim că Ioan Filip (PSD) este primarul care, sprijnit de o largă majoritate în Consiliul Local, a propus ca de Ziua Comunei să fie cheltuită o sumă record în România, 100.000 lei (un miliard de lei vechi). Detalii, AICI – 100.000 lei! Ziua Comunei Zăneşti, cea mai scumpă din România!

Ca şi în anii trecuţi când în Zăneşti au fost tocate sume similare pentru manifestarea care durează câteva ore, bugetul propus de primar a fost votat cu elan şi de consilierii de la Putere dar şi de cei de la Opoziţie, în frunte cu preşedintele organizaţiei locale PNL, Ion Colobanea. Alesul liberal a fost declarat incompatibil de ANI încă din mandatul trecut. A pierdut procesul la Curtea de Apel şi acum se judecă, în recurs, la Înalta Curte.

Deşi PSD-istul Filip şi maşina de vot din CL Zăneşti este  în al 6-lea an când cheltuiesc câte 100.000 lei cu Ziua Comunei, în localitate există nu numai kilometri întregi de astfel de drumuri ci şi alte probleme, chiar şi mai grave. Una dintre acestea este faptul că principala Şcoală din comună (cea în care este sediul central al persoanei juridice cu titulatura Şcoala Zăneşti) nu are o toaletă cât de cât rezonabilă, „încastrată” în clădirea respectivă sau măar lipită de ea, ci o budă în curte, fără apă curentă şi care arată total neigienic.

Deşi de-a lungul anilor, din opoziţia firavă dar reală de la Zăneşti (2-3 consilieri din totalul de 15) au fost voci care au spus că pentru Ziua Comunei s-ar putea cheltui doar 20.000-30.000 lei (aşa cum sunt alocate în alte localităţi) şi cu diferenţa de bani să fie realizată o toaletă rezonabilă la Şcoala respectivă, primarul Filip a replicat că pentru toaletă va aduce bani de la Consiliul Judeţean sau de la Guvern sau din fonduri europene. De 6 ani de când e primar (plus, anterior, un mandat de viceprimar) nu a reuşit să aducă finanţarea promisă dar în schimb s-a branduit drept primarul cu cea mai scumpă Zi de Comună din România.

Iar strada balastată acum câteva zile de localnici (din care, majoritatea, abia întorşi din străinătate) este fix cea dintre curtea Primăriei (în care dă poarta laterală de acces auto) şi Căminul Cultural în curtea căruia va avea loc duminică sărbătoarea atât de scumpă. Scumpă financiar, nu altfel…

D. VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Sătui de indolenţa primarului, „diasporenii” au balastat strada dintre Căminul Cultural şi Primărie! Acolo unde Ziua Comunei costă un miliard de lei vechi…

  1. AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA 250 milioane (25.000 lei) publicitatea la zilele comunei, suma care s-a platit deja in avans la ordin politic

  2. Un ignorant ca mai toti primareii PSD-isti.Oare zanestenii merita acest accident genetic ?

Lasă un răspuns