Șase persoane evacuate de pomperi din blocul care arde!

Șase persoane și un câine au fost evacuate de echipele de intervenție sosite la locul incendiului violent ce a cuprins acoperișul unui bloc cu 32 de apartamente din Piatra Neamț, situat în spatele Inspectoratului Școlar Județean. Flăcările au izbucnit în urmă cu mai bine de o oră, din cauze încă necunoscute, intervenția pentru stingerea incendiului fiind în plină desfășurare. La fața locului sunt patru autospeciale de pompieri și două echipaje SMURD. Militarii intervin atât de la sol, cât și cu ajutorul scării culisante, la intervenție fiind prezent și șeful interimar al ISU Neamț, lt. col. Ciprian Mitrea.

Norii de fum gros puteau fi observați de la zeci de metri distanță, iar pe strada Lt. Drăghescu și străduțele adiacente era un miros greu de suportat. Zeci, poate sute de oameni s-au strâns în fața blocului și se întrebau dacă nu cumva cineva a avut de suferit.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, dar pagubele materiale sunt, probabil, destul de însemnate. Asta nu doar din cauza incendiului în sine, ci și datorită apei folosită de militari pentru stingerea flăcărilor, care  a pătruns în câteva apartamente.
Ancheta demarată urmează să stabilească din ce cauză a izbucnit incendiul.

Circulația este deviată pe străzile laterale, mai multe echipaje de poliție fiind prezente la fața locului, pentru a asigura fluidizarea traficului.

Alex SÎRBU