Sărmăluțe, vitel la protap, pastrav in cetina, pui mănăstiresc, fasole cu ciolan, tochitura, tocăniță, alivenci, plăcinte… Poftiţi la Ceaunul Fermecat!

Festivalul Medieval de la Tîrgu Neamţ beneficiază (ca şi Zilele Oraşului, care au loc în septembrie) de un punct în program care reprezintă un model de bune practici în a promova şi tradiţia gastronomică din zonă. Astfel, de azi până duminică, nemţenii şi turiştii aflaţi în zonă pot simţi cu propria papilă gustativă ce înseamnă Ceaunul Fermecat, festivalul gastronomic care pune în valoare tradiţia culinară locală.

<<La ediția Ceaunului Fermecat din perioada 29 iunie 3 iulie 2017 își vor prezenta produsele șase pensiuni și restaurante membre ale Asociației Valea Ozanei: Pensiunea Belvedere, Pensiunea Casa Afetelor, Pensiunea Eulor, Hotel&Restaurant Victoria, cafeneaua New Style și Refresh Cafe. Pentru a le deschide pofta amatorilor de astfel de evenimente, vă putem dezvălui o parte din bunătățile ce vor fi pregatite: sloi, sărmăluțe, vitel la protap, pastrav in cetina, pui afumat, ciulama de pui, pui mănăstiresc, fasole cu ciolan, tochitura, tocăniță de pipote, alivenci, plăcinte, prăjitura de casă și… vă invităm ca pe celelalte să le descoperiți la fața locului, în parcul de la poalele Cetății Neamț>>, a precizat Daniel Gavriloaia, presedinte APDTN Valea Ozanei, reprezentant al Pensiunii Cassandra din Tg. Neamt

<<APDTN Valea Ozanei a participat la organizarea Festivalului Medieval de la Tîrgu Neamț încă de la prima ediție a acestuia, din 2014. Pentru noi, membrii acestei asociații, festivalul este o acțiune aproape de sufletul nostru, în care ne implicăm cu toată inima și ne dorim să realizăm de la an la an evenimente cît mai reușite și mai bogate în manifestări culturale, dar și culinare.
Împreună cu alte ONG-uri tîrgnemțene și alături de primăria orașului nostru și de Consiliul Județean, ne străduim să oferim participanților la acest festival –  fie localnici, fie turiști din alte părți ale țării sau ale lumii – o atmosferă de neuitat și o mostră din tradițiile și cultura locului>>, a mai punctat cel care poate fi un adevărat master-chef al acestei importante secţiuni din regalul care are loc în aceste zile la poalele Cetăţii Neamţ.

Ca în fiecare an, în simbioză cu Festivalul Medieval, se desfășoară Festivalul Ceaunul Fermecat, marcă proprie a asociației, ce a fost conceput și lansat tot în urmă cu trei ani și care a ajuns în prezent la cea de-a șaptea ediție. <<Putem spune ca a devenit deja o manifestare tradițională, unde toți amatorii de bucate bine gătite, în mod tradițional, vin să se delecteze cu preparatele la ceaun pregătite pe foc de lemne, în aer liber. Este un festival în care pensiunile și restaurantele se unesc pentru a crea si a aduce în prezent vechile tradiții culinare ale zonei.  Evenimentul se înscrie în seria acțiunilor de promovare a orașului Tg. Neamț pe care asociația noastră le organizează an de an>>, a mai punctat Daniel Gavriloaia.

Asociația de Promovare și Dezvoltare Turistică Nemțeană „Valea Ozanei” este o organizație neguvernamentală, autonomă și apolitică, cu scop nepatrimonial, ce are ca obiectiv promovarea și dezvoltarea potențialului turistic și a patrimoniului zonei, meșteșugăresc tradițional, cultural, a punctelor de atracție turistică existente în Tîrgu Neamț și în arealul adiacent orașului prin creșterea fluxului turistic, crearea și dezvoltarea de facilități turistice și prin asigurarea unei interacțiuni armonioase între sectorul turistic și factorii de ordin social și de mediu.

D.V.

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns