Șarlatan în metoda „Accidentul”, trimis după gratii

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Făurei, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii, după ce sâmbătă a fost reținut de polițiștii nemțeni, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subcomisar de poliție Elena Bulgărea.
Lucrătorii Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamt cu sprijinul luptătorilor SAS Neamt și a colegilor din cadrul IPJ Bacău, au efectuat mai multe perchiziții la persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul. Astfel, polițiștii au descins la Penitenciarul Bacău, unde au fost perchiziționate celulele a trei bărbați, și la locuința unui bărbat de 31 de ani, din Făurei, situată pe raza orașului Piatra Neamț”, menționează Bulgărea.
În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile și cartele telefonice, folosite la săvârșirea faptelor, cât și bani rezultați din activitatea infracțională. Cei patru bărbați sunt bănuiți de săvârșirea mai multor fapte de înșelăciune pe raza județelor Neamț, Vaslui și Suceava.
În urma activităților desfășurate s-a reușit documentarea infracțională a două fapte de înșelăciune comise în această lună, prin metoda “Accidentul” în dauna a două femei, de 93 și 87 de ani din Piatra Neamț. „Prejudiciul creat, de circa 47000 lei, a fost recuperat în proporție de 40 %, bărbatul de 31 de ani fiind reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, în formă continuată, iar ieri a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, magistrații încuviințând arestarea acestuia”, mai adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns