Șarlatan „Accidentul”, prins cu ajutorul unui taximetrist isteț

Un pietrean în vârstă de 40 de ani a fost trimis în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, după ce a încercat să obțină bani prin metoda „Accidentul”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Neamț.
Totul a început în zorii zilei de 13 septembrie, când un taximetrist a anunțat poliția despre o posibilă tentativă de înșelăciune. Bărbatul, aflat în timpul serviciului, a primit o comandă telefonică, prin care i se cerea să transporte o persoană din mediul rural în municipiul Piatra Neamț. Numai că, odată ajuns la adresa indicată, bărbatul n-a preluat niciun călător, ci a dat peste o femeie în vârstă de 77 de ani, care i-a înmânat un colet cu bani pe care să-l ducă unei persoane în Piatra Neamț.
Realizând că femeia poate fi victima unei infracțiuni, taximetristul a sesizat poliția care a organizat flagrantul și l-a prins pe făptaș. Suspectul a fost reținut inițal pentru 24 ore pe baza de ordonanță de reținere, iar în cursul zilei de ieri magistrații pietreni au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 zile.
Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, poliţiştii nemțeni recomandă cetăţenilor să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns