Sărbătoare la Păstrăveni, RESPECT PENTRU TRADIŢII, ÎNCREDERE ÎN TÂNĂRA GENERAŢIE!

Un adevărat arc peste timp – sub acest semn se desfăşoară, acum, la Păstrăveni, Ziua Comunei, închiantă valorilor tradiţionale ale satului românesc dar cu privirea aruncată înainte, spre nevoia de modernizare a comunei şi cu încredere şi curaj pentru tânăra generaţie.

Aşa a fost gândită regia activităţii pusă la cale de primarul Anton Gorea şi de echipa de la Consiliul Local şi din Primărie, gazdele având evident şi oaspeţi de seamă, din Parlamentul României, din conducerea administrativă a judeţului sau din comunele din jur.

Ca la orice casă de buni creştini, sărbătoarea a început cu un scurt Te Deum oficiat de preoţii din comunitate.

A urmat apoi la microfon primarul Anton Gorea care a făcut un scurt remember al primului an de mandat: “Buna ziua, dragi locuitori ai comunei Păstrăveni, dragi loctori ai comunelor învecinate și dragi invitați! Țin să mulțumesc în mod special oaspeilor de seamă pe care îi avem astăzi aici! Primul an de mandat a fost unul foarte greu, dar eu, persnal, sunt mulțumit de cele realizate în comuna Păstrăveni. S-au făcut foarte mari investiții: asfaltarea a aproximativ 10 km de drumuri comunale, înfiinarea rețelei de canalizare și stația de epurare, pancarde la intrările în localități, suntem în faza de extindere a unui parc, biserica din Rădeni s-a renovat la exterior și construim deja o casă praznicală și o casă parohială. De asemenea, am renovat Dispensarul uman Rădeni 1 precum și a Căminului Cultural Rădeni 1 și a școlii. Am finalizat construcția SVSU Păstrăveni, am reușit să iluminăm, 100% satul Păstrăveni și am montat 32 de camere de supraveghere. Toate acestea, nu s eputeau realiza fără sprijinul Consiliului Județean Neamț și îi mulțumesc în mod special domnului președinte Ionel Arsene, care m-a ajutat cu tot ceea ce am avut nevoie în realizarea acestor obiective. Vă doresc să uitași astăzi de problemele cotidiene, să vă simțiți bine, să uitați de griji, de supărări și, Doamne Ajută!”.

Au urmat apoi mesajele oaspeţilor şi primele urări au venit din partea senatorului Emilia Arcan: “Domnule primar, preacucernici părinți, distinse oficialități, doamnelor și domnilor – este o plăcere deosebită să fiu astăzi prezentă, alături de dumneavoastră la deschiderea oficială a zilei comunei. O zi dedicată și închinată dumneavoastră, locuitorilor din comuna Păstrăveni. Permite-ți-mi domnule primar să vă adresez felicitări pentru că faceți tot posibilul să realizați astfel de evenimente, cât și colegilor dumneavoastră, consilieri locali, echipei manageriale pe care o aveți alături și, așs cum îmi place mie să spun, familia dumneavoastră din Consiliul Local. Felicitări domnule primar, pentru că, ce poate fi mai frmos, decât atunci când te prezinți în fața locuitorilor pe care știu că îi prețuiți foarte mult, locuitorii care dumneavoastră v-au încredințat votul, să le prezentați proiectele, să vă mândriți cu ceea ce realizați la nivelul comunității, pentru că nu este deloc ușor să accesezi proiecte, să ai succes în realizarea lor. Așa cum spunea și domnul primar, aveți un sprijin necondiționat din partea domnului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Și dumnealui m-a rugat să vă transmit un mesaj de salut și prețuire pentru tot ceea ce reprezentați dumneavoastră, în comuna Păstrăveni. Mult succes domnule primar, la cât mai multe ediții și, pentru că mâine începe noul an școlar, permiteți-mi să adresez tuturor micuților, elevilor, profesorilor și părinților, mult succesm un an roditor, un an cu belșug, un an cu realizări și, la sfârșitul anului școlar să ne bucurăm cu toții de rezultatele obținute. Multu succes tuturor, mult succes dumneavoastră, mult succes consilierilor locali și, La multi ani tuturor!”.

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei a punctat sprijinul pe care comunitatea din Păstrăveni îl are din partea instituţiei judeţene: “Bună ziua dragi cetățeni ai comunei Păstrăveni! O să încerc să fiu mai condensate în mesajul meu. Nu mai e cazul să repet acele investiţii pe care le-a prezentat domnul primar, spre cinstea dumnealui şi a Consiliului Local şi spre cinstea dumneavoastră, să aveţi parte de ele. Sunt investiţii pe care Consiliul Judeţean le sprijină. Chiar în acest an s-au aprobat 8 milioane de lei pentru a fi rezolvate diverse chetiuni economice în această comună, investiţii binevenite. Dacă Bunul Dumnezeu ne blagosloveşte şi cu autostrada care va trece şi prin Lunca Moldovei, putem vorbi desăre înscrierea comunei Păstrăveni într-un circuit international. Ieri la Tîrgu Neamţ a fost un miting pentru sprijinirea realizării acestei autostrăzi care trebuie să vină de la Ungheni, Iaşi, Târgu Mureş. Să dea Dumnezeu să se realizeze şi sperăm s-o facem chiar în ciuda tuturor care se opun, nu de la noi din ţară, poate din afară, dar ăsta e un alt adevăr. Să nu uităm că noi judeţul Neamţ am şi semnat, de altminteri, certificatul de urbanism pentru porţiunea care tranzitează judeţul nostru.
Vreau să vă transmit salutul și toate urările de bine și de sprijin efectiv din partea domnului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neam, din partea mea personal, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, dar și din partea domnului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, multă sănătate și viață lungă! Tuturor celor care au derivate din numele sfânt al Sfintei Marii, vă doresc La mulți ani și multă sănătate! De asemenea, pentru că începe școala, multă sănătate și putere de muncă, elevilor, profesorilor din comuna dumneavoastră şi din comunele învecinate! Aveți parte de o zi frumoasă, o zi luminoasă, o zi cu soare, după sufletul dumneavoastră! La mulți ani! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Dacă Asaftei a făcut recurs la viitor, la şansa de dezvoltare economică pe care ar dori-o multdorita autostradă, celălalt vicepreşedinte CJ, Laurenţiu Dulamă a punctat două repere istorice, făcând trimitere la „Crăişorul Munţilor” şi la secolul care se împlineşte la anul de la Marea Unire: “Domnule primar, doamna senator, stimaţi colegi din administraţia judeţeană şi locală, stimaţi cetîţeni ai comunei Păstrăveni, am răspuns cu drag invitaţiei domnului primar şi a prietenului meu Toni Gorea, pe care eu îl consider un primar de-al meu. În calitatea mea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean daţi-mi voie şi mie să vă adresez un gând bun şi toate urările de bucurie şi sănătate la această aniversare şi sărbătoare a comunei Păstrăveni din partea mea, a colegilor mei, a consilierilor judeţeni indiferent de culoarea politică. Nu pot decât să vă felicit, să vă urez distracţie plăcută în continuare, să vă reamintesc că ziua de 10 septembrie nu a fost aleasă întâmplător de domnul primar Gorea, fiind o zi în care îl sărbătorim şi pe marele roman Avram Iancu. Şi pentru că ne apropriem şi de momentul aniversar al unui secol de la Marea Unire vă urez întregire în cuget şi simţiri şi multă sănătate”.

Scena a aparţinut apoi cuplurilor premiate de primarul Gorea la aniversarea a 50 de ani de la căsnicie. Mirii ajunşi la nunţa de aur au primit premiile special pregătite abia după ce, la insistenţa prezentatorului, au recreionat momentul de acum jumătate de secol, cu sărutul în faţa ofiţerului stării civile.

Nu au fost uitaţi nici elevii cu rezultate deosebite la învăţătură din comună care, la rândul lor au fost felicitaţi şi premiaţi de şeful administraţiei publice locale.

Din acel moment, scena a revenit artiştilor. Mai întâi au oferit programe artistice, cu cântec, joc şi voie bună, tineri păstrători ai comorilor de folclor, din Păstrăveni şi din comunele din jur. Iar petrecerea continuă până târziu în noapte, afişul evenimentului anunţând nume care de care mai interesante. Viorela Stoian, Ansamblul “Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, Adda& Band, Mioara Velicu, Lorenna, Los Anonimos sau Narcotic Sound sunt cei care azi, la Păstrăveni au cules deja ropote de aplauze sau urmează să o facă.

Sunt şi alte surprize pregătite pentru public de primarul Anton Gorea şi de echipa sa, cum ar fi parcul de distracţii, delicii culinare, standuri cu produse tradiţionale româneşti dar şi un foc de artificii.

Ad. V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns