Șapte bărbați prinși la braconat pește


Șapte nemțeni s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinși la braconat pește, informează Poliția Neamț. Patru dintre ei au căzut în plasa oamenilor legii duminică seara, fiind depistați în zona podului rutier dintre localitatea Gâdinți și cartierul romașcan Nicolae Bălcescu.
Aceștia, cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, dețineau si foloseau la pescuit plase monofilament, tip năpatcă, montate pe dispozitive, tip crasnic, amplasate în copcile din apropierea podului. Au fost recuperați 30 de pești, din speciile clean si beglița, fiind redați mediului acvatic. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 10 plase monofilament, cu dimensiunile de 2×2 m. În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
O altă acțiune organizată de Secția de Poliție Rurală Sagna împreună cu polițiștii posturilor de poliție arondate secției a avut loc ieri după amiază, în zona „La ţeavă” din satul Buruieneşti, com. Doljeşti.
În urma activităților desfășurate polițiștii au surprins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, toți din Doljești, în timp ce braconau pe râul Siret, utilizând unelte a căror deţinere şi folosire la pescuit este interzisă.
S-a luat măsura confiscării plasei de pescuit și cercetările sunt continuate față de cei trei bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit commercial”, a mai spus inspectorul Elena Bulgărea.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns