SANCŢIONAT pentru INDISCIPLINĂ sau pentru SINCERITATE? / Oamenii lui Tărâţă îl pun la colţ pe UNPR-istul care spunea că votează cu Iohannis şi că progresiştii vor rupe alianţa cu PSD

Vineri a fost zi neagră pentru pentru consilierul local din Podoleni – Neamţ (trecut de la PPDD la UNPR) după ce subiectul din vestea.net a fost rostogolit de mai multe publicaţii centrale (ex: stiripesurse.ro / „Soldaţii lui Oprea nu se mai feresc: anunţă că nu-l votează pe Ponta – AUDIO”, cotidianul.ro / <<Nu toți oamenii lui Gabriel Oprea îl susțin pe premier la prezidențiale – UNPR-ist despre Ponta: “Dar ce p… mea, copchilul ăsta să mă vândă la ruşi? Mergem cu Iohannis”>>, curentul.info / „UNPRist: ce p**a mea, copchilul ăsta să mă vândă la ruşi? Iohannis e neamţ, Merkel conduce toată Europa…”)

Progresistul care fusese înregistrat afirmând că votează cu Iohannis, pe care îl şi vedea câştigător şi care, de asemenea, anunţa că – nimic nou! – UNPR îşi va trăda actualii aliaţi şi va forma Guvernarea alături de actuala Opoziţie s-a trezit, din senin, şi vedetă şi “învinuit”. Almăşanu a fost chemat la filiala judeţeană Neamţ UNPR, interogat cu privire la afirmaţii şi verificitatea lor. Sincer din fire, omul a recunoscut că în clipul viral este vocea lui şi afirmaţiile sale. Nu mai reţinea când şi unde a vorbit şi nu reuşea nici să-şi amintească contextul în care să fi fost înregistrat de cel care a furnizat fişierul audio către vestea.net.

Din acel moment, subordonaţii lui Culiţă Tărâţă (preşedintele UNPR Neamţ) – de la partid dar nu numai – au realizat contraatacul de imagine, semn că telefoanele de la Bucureşti au zbârnâit într-una.

Mai întâi, a fost remis către media nemţeană un comunicat, în fapt un fel de drept la replică mascat. Evident că media care se respectă nu va publica un drept la replică la un text pe care nu l-a găzduit. O vor face doar cei din “media de casă a lui Culiţă Tărâţă” sau, poate, cei care vor însera punctul de vedere UNPR în regim publicitar (fie şi barter).

Deşi ieri dimineaţă, reprezentantul vestea.net a fost sunat de un fruntaş UNPR Neamţ (mai mult la un mod personal, fiind vorba de două persoane care se cunosc), conducerea progresiştilor nemţeni nu a solicitat dreptul la replică acestei publicaţii electronice unde, ÎN PREMIERĂ, fusese difuzat subiectul.

În cursul serii de vineri ne-a parvenit, neoficial, o formă foto a comunicatului şi, fideli ideii reprezentării tuturor punctelor de vedere, îl ataşam alăturat:

unpr comunicatProbabil că presiunea de la conducerea centrală a fost uriaşă pe umerii progresiştilor nemţeni, astfel nu se explică de ce liderii de aici nu s-au mulţumit doar cu această precizare.

Aseară, în buletinul de ştiri de la televiziunea familiei Tărâţă, după câteva ştiri din alte judeţe, ştirea (a treia, parcă) a făcut publicitate articolului din vestea.net (mulţumim!) şi a promovat delimitarea conducerii UNPR Neamţ faţă de afirmaţiile lui Almăşanu. Până acum ar fi de punctat precauţia manifestată (şi în comunicat şi în ştirea de la postul tv al familiei preşedintelui CJ): faţă de alte situaţii incomode când Culiţă Tărâţă se scuza pueril invocând “scoaterea din context”, “neveridicitatea informaţiei”, de data aceasta (posibil semn că situaţia a fost gestionată nu de baronul de la CJ ci de altcineva, probabil preşedintele executiv Constantin Iacoban), cu ditamai înregistrarea în faţă, a fost evitată situaţia jenantă gen “nu e adevărat ce auziţi”.

Consilierii judeţeni Iacoban şi Ploscaru nu au pus la îndoială veridicitatea înregistrării ci au delimitat doar punctul de vedere oficial al filialei de părerile şi susţinerile liderului de filială de la Podoleni.

Cum însă partea editorială de la acel post este coordonată de… un fost ofiţer SRI (pentru cei care nu sunt din Neamţ: pe bune, nu e glumă), ştirea conţine o afirmaţie (în “beta”) de toată frumuseţea: citez din memorie, “probabil a fost o acţiune premeditată”. !!! … Ba se sugerează idea că trecerea lui Almăşanu de la PPDD la UNPR ar fi fost un fel de… infiltrare. Dincolo de ridicolul afirmaţiei (ce rost are să demontezi o asemenea aberaţie?), partea plină a paharului pare să fie o bilă albă pentru vestea.net: adică un mic şi proaspăt site de ştiri locale reuşeşte să infiltreze oameni lângă Culiţă Tărâţă, oameni care să facă boroboaţe şi să-l compromită pe “barosan”! Bun aşa! Mulţumim, iarăşi, pentru apreciere…

Una peste alta, în aceeaşi ştire se menţionează ipoteza sancţionării UNPR-istului slobod la gură. Chiar este avansată varianta dură, cea a excluderii… De aici, pot apărea întrebările: Almăşanu ar fi sancţionat pentru indisciplină sau pentru că a vorbit unde nu trebuie şi dezvăluirea a făcut valuri? Adică omul îşi va lua papara pentru că făcea ce vroia sau pentru că ar fi desconspirat ce nu trebuie?

Sau poate fi luată în calcul şi ipoteza mutărilor ulterioare, ca la şah. Vestea.net anunţa în articolul controversat că mai urmează, tot din înregistrări primite de pe aceeaşi filiară, alte trei subiecte (menţionându-le doar generic). Să se ştie unii cu ditamai musca pe căciulă încât, la eventuale deranjuri viitoare, să poată avea pregătit răspunsul “dom’le, bătea ăla câmpii, l-am exclus… noi suntem băieţi buni şi cuminţi…”?

Vom vedea în curând. Înregistrările respective sunt la procesare…

Daniel VINCA

MESAJ PUBLIC pentru preşedintele executiv al UNPR Neamţ:

Domnule Constantin Iacoban, este evident că sentimentul de … “răceală” dintre vestea.net şi şeful dvs de partid (Culiţă Tărâţă) este unul reciproc. Domnia sa nu agreează presa pe care nu o poate controla precum pe zilierii de pe tarla, vestea.net nu agreează circul şi compromisul dus la extrem. Cu toate astea, vă anunţăm pe dvs şi pe ceilalţi membri din conducerea şi din echipa filialei UNPR că această publicaţie vă acordă, în continuare, consideraţia pe care o arătăm tuturor forţelor politice. Deci, când aveţi de transmis mesaje, comunicate, drepturi la replică nu vă sfiiţi şi remiteţi-le la datele din secţiunea CONTACT a siteului. Şi – ştiind că datoriile tuturor celor care au legătură cu acest site (o, da, din păcate, avem şi datorii) nu se pot compara, totuşi, cu ale firmelor familiei Tărâţă – anunţăm public că vă oferim gratuitate chiar şi la cele care intră sub incidenţa mesajului publicitar.

 

 

 

2 thoughts on “SANCŢIONAT pentru INDISCIPLINĂ sau pentru SINCERITATE? / Oamenii lui Tărâţă îl pun la colţ pe UNPR-istul care spunea că votează cu Iohannis şi că progresiştii vor rupe alianţa cu PSD

  1. Pingback: Răsturnare de situaţie: S-a lepădat de Iohannis. Şi-a tapetat microbuzul cu Ponta! - vestea.net

  2. Pingback: COINCIDENŢĂ? Voturi PNL în comune şi colegiul UNPR! - vestea.net

Lasă un răspuns