Sâmbătă, Sigfriend Mureșan la Neamț! Și ziua cea mare pentru Chitic, se va vedea dacă s-a „lepădat” sau nu…

Sâmbătă va fi zi plină pentru liberalii din Neamț care primesc vizita numărului 2 de pe lista pentru eurolegeri, Sigfriend Mureșan. Și dacă ziua începe cu o conferință de presă a PNL Neamț (important, deci a județului, nu a municipiului) chiar dacă în sala organizației municipale (că e mai mare) și continuă cu 4 acțiuni în tot atâtea localități din județ.

Foarte interesantă ar putea fi partea de la Piatra Neamț care include la pachet și conferința și o acțiune stradală, responsabil fiind… Dragoș Chitic. Da, cel care în urmă cu fix o săptămână își anunța – pe facebook! – demisia din funcția de președinte PNL Piatra Neamț. Ei bine, pentru lămurirea unor aspecte, poza de la acțiunea stradală ar putea fi mai elocventă decât conferința titanilor (europarlamentarul Sigfriend Mureșan, posibil toți cei 3 parlamentari de Neamț și, poate surpriză!, chiar Dragoș Chitic). Ar fi vorba despre prezența sau absența în stradă, în echipa locală, a celor din așa-numitul Grup Romel Bîrjoveanu.

Chiar dacă Chitic nu i-a pronunțat public lui Bîrjoveanu nici nu a dezmințit deloc informația din spațiul public conform căreia „demisia la depresie” ar fi fost cauzată tocmai de presiunile și pretențiile tot mai mari și mai absurde ale lui Bîrjoveanu care, încet dar sigur, l-au transformat pe primar într-o marionetă politică. Bârjoveanu a făcut ceea ce face el de obicei în momente tulburi: s-a dat la fund (deși celălalt prim-vicepreședinte a dat totuși un mesaj pe subiectul demisiei lui Chitic) așteptân apariția curenților de aer favorabili și, în acest timp, diverși „influenceri”, inclusiv din presă, au încercat să-l mai dea cu var, să scape mesaje din care să rezulte că Chitic și PNL Piatra Neamț ar fi morți fără așa geniu strategic.

Drept e că și organizația municipală și Chitic sunt serios la vale dar tocmai din cauza tupeului și aroganței lui Bîrjoveanu, care aproape că pusese mâna total pe echipa liberală de la Piatra Neamț, fugărind pe mulți care nu au acceptat să i se subordoneze la modul de vasalitate aproape completă.

Deci asta va fi interesant de văzut mâine, la acțiune stradală, dacă Bîrjoveanu e în coasta lui Chitic ca în vremurile trecutului recent sau fie e în coada echipei sau deloc…

Altfel, programul deplasărilor în județ include apoi Tîrgu Neamț (responsabil consilierul județean Mihai Stoica), și comunele Cordun și Tămășeni cu responsabili ai acțiunilor în persoanelor primarilor Adrian Ciobanu și Ștefan Lucaci.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns