Salvat de SMURD după ce a fost strivit de copac

isu (1)_resize

Miercuri, 22.10.2014, la ora 14:29, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că un bărbat a fost lovit de un arbore, în pădure, pe raza comunei Tazlău. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD. Militarii au monitorizat starea bărbatului, în vârstă de 44 de ani, l-au transportat la ambulanţă şi au cerut, în sprijin, echipajul de SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (cu medic), având în vedere că bărbatul avea tensiunea arterială scăzută, probabil din cauza hemoragii interne.

Cei trei paramedici ai echipajului SMURD, plutonierul major Dragoş Ciocan, plutonierul Ionuţ Paleu şi plutonierul Dascălu Gabriel, au predat pacientul echipajului SMURD cu medic – doctor Andrei Dascălu, asistent Iulia Săndulin, plutonier Vasile Bălteanu (paramedic) şi plutonier Panţîr Gavril (paramedic şi conducător auto) –, care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Judeţean Piatra Neamţ.

La întoarcerea din misiune, în compartimentul pacientului ambulanţei SMURD, plutonierul major Dragoş Ciocan a dezinfectat targa şi accesoriile folosite “că se poate curăţa mai uşor acum, în plus, nu se ştie ce solicitare putem primi, până să ajungem la unitate”. A avut dreptate. Dispeceratul direcţionează echipajul în comuna Taşca – un bărbat în vărstă de 32 de ani, cu traumatism costal. Pacientul a fost transportat la spital.

 

Lasă un răspuns