Salvarea a ajuns cu greu la un copil cu febră


Viscolul și ninsoarea au dat bătăi de cap unui echipaj de pe Ambulanță, care s-a deplasat la Icușești pentru a prelua un copil cu febră. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Neamț, a fost nevoie de intervenția pompierilor romașcani, ajutați de colegii pietreni, pentru ca salvarea să ajungă în siguranță în satul Bălușești și să-l preia pe pacient.
Pentru salvarea unui copil din localitatea  izolată Băluşeşti, aflat in stare febrilă, s-a dispus intervenţia unui echipaj SAJ sprijinit de 1 echipaj AFZM din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman  si de un camion de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ”, au precizat responsabilii din Prefectura Neamț.
Având în vedere prognoza de ger, prefectul județului a dispus Secretariatului tehnic al   Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să transmită o circulară către toate unitățile administrativ teritoriale din județ pentru aplicarea Procedurii pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite”, se mai arată în respectivul document.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns