Salvamontiștii au reparat scara de pe Vârful Toaca

Realizată în august 2018 cu un preț de 500.000 lei, noua scară metaică de pe Vârful Toaca a fost reparată acum câteva zile de… salvamontiștii nemțeni.

„Compartimentul tehnic din cadrul Salvamont Neamt a executat la sfarsitul saptamanii trecute lucrari de reparatie si intretinere a scarilor de acces la Vf. Toaca. Un turist caruia ii multumim pe acesta cale ne-a semnalat ca un numar de trei trepte sunt dislocate si exista risc mare de accidentare . Echipa a constatat ca sectorul de scari din treimea inderioara a suferit un impact probabil cu un bolovan de dimensiuni mari care a produs ruperea bridelor si deformarea scheletului metalic. Scarile de acces fac parte din reteaua de trasee turistice din Masivul Ceahlau si sunt administrate de Salvamont Neamt”, precizează un comunicat distribuit azi de Salvamont Neamț.

Probabil că dacă au intervenit salvamontiștii, scara respectivă ieșise din garanție. Dincolo de intervenția lăudabilă a salvamontiștilor, rămâne retorică întrebarea de ce problema nu a fost rezolvată de alte departamente din CJ Neamț (DIRECŢIA INVESTIȚII, PROGRAME ȘI INFRASTRUCTURĂ JUDEȚEANĂ, DIRECŢIA DE DEZVOLTARE TURISTICĂ, MEDIU ȘI GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ) care chiar trebuie să se ocupe de chestiuni tehnice?…

D.V.

Lasă un răspuns