Salvamont avertizează: Telefonul mobil nu este lanternă de munte!

„Lumina telefoanelor mobile nu este indeajuns pentru identificarea semnelor de marcaj si a potecilor existand riscul de ratacire si accidentare. Acumulatorul telefonului in conditii de temperatura scazuta si umiditate are o rata de descarcare mult,mult mai rapida!”, avertizează din nou Salvamont Neamț, după un nou caz cu care salvatorii montani s-au confruntat și în week-end-ul trecut.

„Sambata , 23 septembrie in jurul orei 19 .30 un grup de 4 turisti din Iasi a solicitat interventia echipei Salvamont fiindca intampinau greutati de orientare  pe traseul ce leaga Cascada Duruitoarea de Statiunea Durau. Tot acestia mai anuntau ca inca patru turisti dintr-un grup de 8 care s-a scindat pe parcurs sunt in zona superioara a cascadei fara lanterne si in stare incipienta de epuizare fizica. Echipa plecata din Baza Durau i-a gasit orbecaind la lumina telefoanelor mobile si in jurul orei 21 i-a coborat in Durau”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamt.

„Atragem din nou atentia ca traversarea Masivului Ceahlau intr-o singura zi necesita cel putin 9-11 ore timp de parcurs , o conditie fizica acceptabila si o echipare corespunzatore avand in vedere ca temperaturile scad odata cu lasarea intunericului in jurul valorilor de 0 grade iar spre sfarsitul saptamanii viitoare se anunta primele zile cu temperaturi negative”, avertizeaza din nou salavatorii montani de pe Muntele Ceahlau.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns