Șah dat firmelor de contrucții din Neamț! Umbrărescu angajează sute de oameni cu „salarii ca în Germania!”

Veste proastă pentru firmele din domeniul construcțiilor din Neamț care și așa au probleme în a găsi sau fideliza meseriași: în județul vecin, Bacău, o cunoscută firmă angajează sute de oameni cărora le promite salarii ca în Germania, pe lângă asigurarea mesei și a cazării sau decontarea inclusiv a drumului spre casă, anunță economica.net.
Mai mult, articolul respectiv amintește și de faptul că atunci când firma avea lucrări la Timișoara, le asigura angajaților drumul spre casă, la două săptămâni, cu avionul.

<<Grupul de construcţii al omului de afaceri Dorinel Umbrărescu anunţă că angajează sute de muncitori şi că le oferă „salarii ca în Germania”. Recrutările au loc după ce acesta a câştigat contractele pentru construirea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti şi a centurilor Bacău şi Rădăuţi>>, scrie publicația respectivă.

<<UMB GRUP angajează topometrişti, macaragii, automacaragii, autogrederişti, buldozerişti, excavatorişti, motostivuitorişti, mecanici auto, electricieni auto, electricieni instalaţii electrice, şoferi categoriile C, C+E, D, D+E. Oferim pachet salarial similar Germania>>, este anunțul publicat deja de firmă iar surse din Bacău spun că ar fi vorba de circa 300 de oameni.

<<Noi lucrăm cu personal stabil, nu cu mercenari. Îi cazăm pe şantiere în condiţii corespunzătoare, le oferim trei mese pe zi. La două – trei săptămâni au liber şi le plătim transportul către casă, pentru că majoritatea sunt din Moldova. Când lucram la Timişoara, îi transportam cu avionul”, a explicat Ştefan Şerbu, director general adjunct al Spedition UMB, citat de economica.net.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns