Saga Festival: 2 morți de supradoză, 15 drogați luați cu Salvarea, 49 de dosare penale pentru consum/trafic de droguri

2 participanți la SAGA Festival au decedat din cauza consumului de droguri, anunță presa centrală care citează surse medicale oficiale, alți mulți tineri aflați în sevraj luați cu ambulanța (numărul cazurilor confirmate a ajuns la 15), 49 de dosare penale deschise pentru consum sau trafic de droguri, zeci de apeluri la 112 date pentru diverse fapte inclusiv pentru un adevărat serial de furturi de telefoane mobile – acesta este o secvență din bilanțul nedorit care arată la ce se poate ajunge când astfel de festivaluri sunt realizate de organizatori neprofesioniști, care una declară prin comunicate și altceva se întâmplă la fața locului, chiar sub ochii lor.

Faptul că în România, de la București până la Piatra Neamț au început să apară fel de fel de festivaluri organizate de diverși no-name sau dubioși care sucesc capetele unor primari sau consilieri cu replici de păcălici („Vă fac io un Untold de Roman/Piatra…”) pentru a obține și bani publici pentru astfel de afaceri (care ar trebui să fie eminamente private) ar trebui să fie un semnal de alarmă și pentru instituțiile de anchetă.

Bani mulți, manipulați oficial sau la gri, plăți pentru servicii fictive, combinații cu parandărăt (pentru impresari și oficiali) – aceasta este rețeta pe care se pliază perfect și interesele dealerilor de droguri, a altor biznisuri de tip interlop.

Mai jos, câteva titluri din presa centrală și – sugestia noastră – dați click și citiți:

Două persoane au murit după ce au consumat droguri la festivalul SAGA din București (digi.24)

EXCLUSIV. Drogurile fac a doua victimă la Festivalul SAGA. Unul dintre tinerii intubați la Spitalul Pantelimon după o supradoză a decedat (gandul.ro)

Două persoane au murit la festivalul SAGA din Capitală după ce au consumat droguri (adevarul.ro)

A doua zi de SAGA Festival: 30.000 de participanți/ 39 de persoane cu probleme medicale, 5 transportate la spital/ 52 de dosare penale, 49 vizând drogurile (gmedia.ro)

Droguri la SAGA Festival. Două persoane au murit, iar altele au intrat în stop cardio respirator. (playtech.ro)

D.V.