Să fie bine, ca să nu fie rău… / Dacă e marţi, e Liviu Harbuz

coperta harbuz

Disperați și bulversați, după ce și-au pierdut obiectul muncii, liberalii caută dezorientați, adânc în doctrină, și nu găsesc decât niște declarații lipsite de sens, cum ar fi: “să fie bine, ca să nu fie rău”.

În fișa postului lor nu există politici pentru oameni. Nu există politici care consolidează statul social. Există doar orgolii și ambiții politice dispuse să pedepsească acest popor în numele democrației.

Ei vin și spun că TVA-ul, înțelegeți..“ei”, adică liberalii, trebuie să fie 20% și nu 19%, pe același principiu: “să fie bine, ca să nu fie rău”, dar fără argumente tehnice, fără studii de impact profesioniste, ci doar sub presiunea și ambiția politică. Acest nou Cod Fiscal a fost dezbătut și analizat timp de 2 ani de zile cu toți actorii din sistem, mediul de afaceri, patronate, sindicate, organisme financiare, etc. A fost votat în Parlament în unanimitate. Acum nu mai este bun. Vor alte negocieri pe care nu le recunosc ca fiind pur politice. Supraacciza pe combustibil nu a fost bună. Acum liberalii vin și cer menținerea ei. Când au avut dreptate? Atunci sau acum?

La negocieri, reprezentanții liberalilor sunt niște politicieni care nu au nicio treabă cu economia. Este foarte clar că ei nu doresc un Cod Fiscal eficient și benefic pentru populația României, ei tot caută nod în papură, creând un climat politic nociv. Și toate acestea pentru că multe dintre măsurile Guvernului actual sunt măsuri de dreapta, necesare pentru o guvernare justă și eficientă, lăsându-i pe liberali fără obiectul muncii. Dar, pe lângă aceste măsuri, Guvernul actual a venit cu foarte multe reparații și măsuri echitabile, măsuri de stânga care fundamentează necesitatea statului social.

Au strigat că reîntregirea pensiilor, mărirea salariilor și a alocațiilor pentru copii sunt măsuri populiste menite să destabilizeze țara. Asta, ca și cum politicile fiscale sunt făcute pe niște considerente pur tehnice, teoretice, pentru a evidenția doar niște procente statistice și nu pentru bunăstarea populației.

Când domnul Președinte Iohannis a lansat necesitatea măririi salariilor demnitarilor, puțini la număr, este adevărat, doar vreo câteva sute, liberalii nu s-au mai tăvălit indignați. Ulterior, au început să nuanțeze, așa cum știu ei: “să fie bine, ca să nu fie rău”.

Cu toate acestea, au votat în unanimitate toate măsurile luate de Guvernul actual. Câtă demagogie! Câtă impotență politică! Cât cinism!

“Nu este bine!”, spun ei. Dar cum e bine, habar nu au! E adevărat! Doctrina liberală apără interesele individului și nu ale maselor. Esenţa liberalismului are în prim plan interesele economice și politice ale individului.

Românii nu au beneficiat de nivelul de trai pe care îl merită. Avem nevoie de un echilibru și un consens politic. Poate după 25 de ani românii ar trebui să simtă în calitatea vieții lor bunăstarea datorată aportului pe care l-au adus democrației prin sacrificiile lor, prin munca lor, prin răbdarea lor.

Este cert! Avem nevoie de un cod fiscal așa cum a fost el votat în Parlament, de o lege a salarizării adaptată realităților actuale, avem nevoie de un stat social care să taxeze  orgoliile politice sterile.

Au strigat și au cerut sesiune parlamentară extraordinară, negocieri, iar acum au ajuns la concluzia că dezbaterea Codului Fiscal poate avea loc în cadrul sesiunii parlamentare ordinare. Câtă incoerență! Și, ca să citez dintr-un lider liberal în viață: “cred că acest Cod Fiscal va fi o victorie sau o înfrângere a întregii clase politice și sper ca întreaga clasă politică să ajungă la un consens, pentru că cel mai important lucru este asumarea acestui Cod”, concluzia liberală dezgropată dintr-o doctrină originală ar fi: “să fie bine, ca să nu fie rău”.

Astfel mă întreb: Oare chiar avem nevoie de acești pseudo liberali, cum ar fi Cusurgiu ăla sau cum l-o chema, care face politici pentru nemțeni de la Suceava? Sau de politici liberale?

Liviu HARBUZ

 

2 thoughts on “Să fie bine, ca să nu fie rău… / Dacă e marţi, e Liviu Harbuz

  1. NU….. Cusurgiu’ sunteti d-vs ! Liberalul, e…..Surugiu… Adica, cel care mana bidivii liberali, care fuge ei, pe plaiurili nemtene. Pai, ce-ati vrea sa ne spuna ? De dulce ? Adica, pe turceste….de rahat ? Noi, baietii isteti, stim, de acum, cum merge treaba ! E socialistul la putere…? Se burzuluieste conducatorul telegutei nemtene, galbena, de foame si ne promite ! Marea cu sarea plus o coliva de arpacas pe care troneaza bomboana promisiunii unui trai….de poveste. Crede cineva ca Ionel, ar face altfel ? Ba bine ca nu ! Ma mir ca nu iese la inaintare cu vr-un comunicat antibasist, ca pe vremuri, ca sa ne avertizeze de pericol ! Da’, probabil, nu-i pierdut momentul inca…Prostimea, asteapta 4% de la 1 Ianuarie iar ‘telectualii…177%….Avantaj serviciu ! Ai carte ?….Ai parte !

  2. Corect…Ai carte-ai parte,dar din pacate nu toti suntem nascuti cu inzestrarea necesara….De aia zic,trebuie avut grija si de bietul palmas saracu’…. Trebuie scuturata putin si tagma patronilor care fac in curtea lor cum ii taie capu’…. Cat despre politichia liberala ce sa zic?Opozitie fara opozanti.Vorba lu’ domn doctor….degeaba te opui daca nu ai argumente….Latraturile si maraielile prin gard nu se cheama opozitie…. De vorbe desantate,aruncate la intamplare si promisiuni fara acoperire,ne-am cam saturat… Deci ….vivat politichia si trai neneaca…Hai pa….

Lasă un răspuns