S.O.S. Cine sponsorizează cu un ceas deşteptător conducerea PLR Neamţ?

plr neamt

Fotografie făcută la 11,16 la conferinţa de presă anunţată pentru ora 11,00 – PLR Neamţ sau definiţia (ne)seriozităţii în politică.

Şi conferinţa de presă anunţată de PLR Neamţ a stat sub zodia lipsei de punctualitate cu care şeful organizaţiei, Ioan Asaftei, a obişnuit presa nemţeană în ultimul timp.

După ce la ultima conferinţă (susţinută, hăt, anul trecut, prin campania la alegerile prezidenaţiale), Asaftei a întârziat cam o oră (sub motivul că fusese un accident pe traseul de la Hanul din Tupilaţi spre Piatra Neamţ), azi, ajunşi cu ceva timp înainte de ora fixată, 11, jurnaliştii deja făceau pariuri dacă şi cât întârzie El Prezidente.

Murphy e nemuritor, legile sale cinice sunt mereu valabile, mai ales când e vorba de politicieni ajunşi, brusc, în funcţii de unde cred că e normal ca toată omenirea să li se ploconească. Pe la 11 şi un minut-două, domniţa care făcea oficiile de gazdă la sediul PLR din Piatra Neamţ a şi anunţat vestea cea mare: a zis şeful că întârzie un sfert de oră faţă de ora anunţată.

Şi-aşa unii dintre confraţi au mai purces la o repriză de tutun… S-a făcut şi 15, şi 16, şi 18 şi unii s-au apuat de strâns sculele. Nu, nu s-au supărat şi nici nu au înjurat că deh, cine sunt nişte bieţi jurnalişti să constate că un şef de organizaţie judeţeană care altfel vrea să pară un domn este, de fapt, la capitolul Bun simţ, ca marea majoritate a politicienilor români…

Fix când 3 echipe de la 3 redacţii tocmai plecau din parcare, pe la şi 20 şi ceva, a apărut El. El, onor El Prezidente. Smile tot, amabil, cerându-şi scuze ca de fiecare dată… “Şi cum, chiar plecaţi?”, “Chiar şi voi?”, a întrebat suav şi candidat liderul de organizaţie care chiar părea nevinovat în a confunda jurnaliştii cu hangiţele de pe la vreun han…

Culmea e că mai acum câteva luni, acelaşi Asaftei ţinea lecţii de deontologie jurnalistică şi ce nu pare să priceapă el este că şi breasla asta (cu bune, cu rele) nu se împarte în alb şi negru în funcţie de polonicul de ciorbă ci raportat la respectarea unor principii, inclusiv a ideii de respect reciproc şi de autorespect.

Departe de noi gândul de a-i judeca pe jurnaliştii nemţeni care l-au aşteptat pe preşedintele de filială mereu întârziat (la propriu). Oricum şi-au luat o ţeapă de zile mari, onor El Prezidente susţinând o conferinţă de presă-lectură. Adică a citit nişte mesaje şi comunicate de la centru (care vin, tradiţional, la toate partidele, sub denumirea de Punctaj…) în care a explicat că noroc de soluţia imorală (parcă aşa se numeşte un partid bidon inventat pentru a muta, pentru sprijin pro-guvernare, trădători din opoziţie, nu?) că uite ce Cod Fiscal bun va promova Guvernul Ponta… Şi a mai spus ceva despre faptul că PLR nu face zid în jurul penalilor (cum a făcut în cazul Vosganian, fost ministru în Cabinetul Tăriceanu, adică a şefului PLR) dar că nu e treaba procurorilor să ancheteze decizii guvernamentale. Că un fost ministru, nevinovat precum petala de crin, ar trebui să aibă încredere în Justiţie e o altă poveste, bună de spus prin campanie sau prin talkshow-uri…
Oricum, mesajele respective, venite de la centru, erau cunoscute şi de jurnalişti, şi de procurori, şi de opinia publică din presa centrală. De ce a trebuit să-şi bată joc Asaftei de presa locală chemând-o la o conferinţă unde nu era nimic local în afară de adresă? Ei, asta e altă discuţie, ţine de PR-ul de la partide, de la centru, care merge pe ideea că prin presa locală scriu jurnaliştii precum scriitorii-chintal, iar update-ul PLR-ului nemţean e doar nevoia unui ceas care să-i programeze liderului deplasările astfel încât să nu se mai facă (iar!!!) de râs.
Chiar aşa: să facem o subscripţie publică pentru un ceas deşteptător pentru şeful PLR Neamţ?

D.VINCA

One thought on “S.O.S. Cine sponsorizează cu un ceas deşteptător conducerea PLR Neamţ?

  1. Mă ofer să le dau un ceas deșteptător după cap. Și lor,dar și celorlalte găști.

Comments are closed.