S-a dilit Harabagiu? Previziuni incredibile pentru PNL şi „negocieri” de împăcare între Marcoci şi Arsene…

Semne bune anul are şi în ceea ce priveşte previziunile pe care astrologi, meteorologi, analişti, politicieni sau părerişti le fac la început de an. O astfel de intervenţie în spaţiul public a avut şi neastâmpăratul jurnalist George Harabagiu care, în urmă cu câteva zile, într.un comentariu pe facebook, a aruncat câteva ipoteze mai incendiare decât emisiunile lui.

Precizăm că respectivul comentariu a fost făcut la o postare a semnatarului acestui text în care, fără a nominaliza concret, era anunţată ipoteza unor schimbăr majore în 2 din cele 4 partide care au reprezentare în CJ Neamţ. Reacţia lui Harabagiu a fost una fulminantă, primii vizaţi fiind liberalii cărora omul de la ţinta le-a prezis „pleacă Orban, vine Buldogul”.

„Orban va cânta la mandolină!”

<<Eu ma pricep la pronosticuri …( sportive , e drept ) . Sunt insa de acord cu tine ca vor urma schimbări radicale . Chiar extrem de interesante . In PNL ( daca Blaga este achitat de magistrații ICCJ ) locul lui Orban va fi luat de Buldog . Care pe un mare “ cal alb “ se va decreta sus si tare “ port-stindardul “ schimbării ! Victima a “ complotului din servicii “ etc … Cu Blaga in fruntea PNL , Orban va lua lecții de mandolina ! Deci lupta intestina din tabăra liberalilor se va acutiza ! Pe modelul : încurca -i drace ! Consecinta pe plan local : CHITIC si Leoreanu ( candva oamenii lui Pinalti – a nu se uita, denuntatorul lui Blaga ) vor pierde orice șanse de a mai conduce organizații PNL si implicit de a “ prinde” lista la parlamentare !>>, spune realizatorul emisiunii Ţinta.

„PMP, alianţă pe sub mână cu PSD”

Harabagiu prevesteşte o reaşezare şi a politicii PMP, fiind convins că Traian Băsescu va prefera o alianţă cu social-democraţii: <<In PMP , Basescu va fi concentrat pe “ povestea “ candidaturii in Republica Moldova . Isi va dilua mesajul anti -PSD iar consecinta va fi o “ coabitare pe sub mina cu social -democrații ! Basescu are nevoie de pirghii guvernamentale in planul sau . Vom putea asista la o reconfigurare a majorității in CL Piatra Neamț ( ceea ce va însemna reconfigurari la șefia SC -urilor subordonate CL ) Vicele Gavrilescu va fi trimis in “ decor “ si vom asista la “ grațierea “ lui Dulamă !>>.

Marcoci, în peţit la Arsene…

Nici Ponta şi fanul lui de la Neamţ nu vor avea un traseu linear, după cum prevesteşte Harabagiu care îi vede aşezaţi din nou, la aceeaşi masă, pe Ionel Arsene (preşedinte PSD) şi Vlad Marcoci (ex-preşedinte executiv PSD, ex-PNL, actualmente preşedinte interimar Pro România).

<<Bomba anului va fi in PRO ROMANIA ! Victor Ponta NU SE VA ÎNSCRIE IN PARTID ! Chiar daca toata lumea crede ca e al lui ! Surpriza mare anticipez ca va face si Vlad MARCOCI care a raționat ce eroare a facut atunci cind a părăsit PSD -ul ! Anticipez declansarea unor “ negocieri de împăcare “ cu I. Arsene !>>.

În rest, Harabagiu anunţă că şi-ar paria toţi banii pe şefia continuată a lui Dragnea în fruntea PSD şi nu îi dă nicio şansă ex-premierului Dacian Cioloş: <<Cit priveste PSD ( chiar daca unii sceptici dau ca sigura organizarea unui congres extraordinar ) DRAGNEA NU VA PIERDE ȘEFIA PARTIDULUI ! Deci implicit influienta si puterea șefului PSD Neamț vor ramine neschimbate .Asta nu inseamna ca nu vor exista schimbări radicale in teritoriu si la nivelul guvernului ( evaluări de organizații , modificări de strategii , o alta abordare a comunicarii , remanieri guvernamentale etc ). Cit despre Ciolos si “ partidul fantoma “ al sau , prognozez un faliment inerent! Cam astea ar fi pronosticurile mele pe 2018 . Daca ma intrebi pe ce anume as paria 100% , răspunsul meu e LIVIU DRAGNEA ! In rest, se joaca …>>.

După cum se observă, previziunile de mai sus ale lui Harabagiu aşează sub astre favorabile mai ales pe social-democraţi (Arsene curtat de Marcoci, Dragnea verde şi ferice etc). Nu e de mirare, jurnalistul respectiv nefăcând un secret din simpatia lui pentru respectivii lideri de centru-stânga. Surprinde vehemenţa acestuia în ce priveşte analiza pe PNL, mai ales că Harabagiu e cunoscut şi pentru „jocul la două capete”, dar de data asta nu a vrut să lase nicio portiţă deschisă unor lideri PNL (mai ales din Neamţ). Deşi nu le pronunţă numele, Harabagiu dă de înţeles că, din acest moment, în PNL Neamţ, cărţile vor fi făcute (sau desfăcute, sau amestecate) de Mugur Cozmanciuc şi Eugen Ţapu. Numai că Ţapu este tot parte a taberei Chitic (sau invers)…

Rămâne de văzut cât din aceste previziuni vor fi confirmate până la finele anului sau dacă vor avea dreptate cei care, citind pronosticurile de mai sus, ar fi tentaţi să spună „S-a dilit Harabagiu!”…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “S-a dilit Harabagiu? Previziuni incredibile pentru PNL şi „negocieri” de împăcare între Marcoci şi Arsene…

  1. Cine citeşte aşa ceva,e mai diliu decât ăla ce .le-a scris.!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns