S-a detonat cu grenadă PSD în tabăra PNL! Mesajul liberalilor: „Agăleanu = Iuda!”

Contrele politice din Neamţ au ajuns şi la punctul în care un consilier judeţean liberal se detonează în mijlocul echipei PNL având în mână o grenadă PSD. Este vorba despre Cornel Agăleanu iar sugestia/confirmarea muniţiei roşii e dată de ropotele de aplauze (like, share, comentarii favorabile) au întâmpinat mesajul lui, precum „centralele” care salută întoarcerea unui fiu risipitor dintr-o front ascuns.
Evident că luarea de poziţie a lui Agăleanu nu a rămas fără răspuns de la colegii lui. Bogdan Buhuşanu i-a răspuns în registrul cultural-emoţional al respectivului mesaj şi i-a amintit de Iuda, Mihai Stoica a explicat, tehnic, că grija pentru nemţeni trebuie manifestată în primul rând acasă etc.
Şi pentru că toate aceste mesaje şi răvaşe au loc în oraşul în care Caragiale a dat de înteles că s-ar fi petrecut istoria reală din spatele piesei „O scrisoare pierdută”, vom face relatarea ca la teatru:
Actul 1 – Arsene şi Virusul
Actul 2 – Hopşa şi Izoleta
Actul 3 – Agăleanu şi Paştele
Actul 4 – Apostolii Liberali şi lepădarea de Iuda

Actul 1 – Arsene şi Virusul

 

Numărul de share nu arată vreun empatie deosebită a nemţenilor ci banalul ordin pe unitate. Expandarea celor 352 de share e fix pe principiul „2 la Prefectură, 2 la Primărie… şi cum zicea coana Joiţica… 2 la Prefectură…”.
PSD-iştii normali la cap au dat 1-2 share (pentru ideea de apartenenţă la echipă sau ca să nu mai ţipe unii) şi, la capitolul „campeone” sunt unii cu zeci de distribuiri, postaci patentaţi sau aspiranţi la candidaturi la alegerile parlamentare, după cum sesizează deja oamenii.

 

 

Actul 2 – Hopşa şi Izoleta

A urmat apoi o reacţie a consilierului judeţean Florin Hopşa care a vorbit despre mai multe detalii legate de şedinţă, inclusiv despre inconveniente legate de modulul online folosit pentru dezbaterea de la distanţă. „Izoleta” din intertitlu sugerează şi ideea de izolare a taberelor politice din dezbatere dar şi nivelul comunicării instituţionale (ca aluzie la faptul că la Neamţ era o singură targă specială dar şi aia defectă; între timp au promis unii că mai vin două…).

Actul 3 – Agăleanu şi Paştele

În aceste condiţii, PSD a scos la înaintare „arma secretă”, pe Cornel Agăleanu, consilier judeţean… liberal. Care, în totală disonanţă cu postările lui anterioare (în care inclusiv cerea populaţiei să iasă la vot, să scape ţara de PSD sau îl acuza pe Arsene de fake news) se detonează… anti-Hopşa, deci anti-PNL:

 

Printscreenurile post-postare de mai sus arată un lucru interesant: cum (mesajul lui) Agăleanu este primit cu braţele deschise de tabăra PSD. Adică activiştii PSD aşteptau aşa, ca din întâmplare, şi au fost pe fază când Agăleanu (altfel nu foarte activ pe facebook) a servit „grenada anti-PNL”.

Actul 4 – Apostolii Liberali şi lepădarea de Iuda

Desconspirarea (oficială!) a lui Cornel Agăleanu – ajuns în PNL şi pe lista PNL odată cu intrarea lui Vlad Marcoci în partid, care Marcoci a primit apoi funcţii pe filieră PSD şi s-a şi reînscris în PSD) nu a rămas fără urmări.
Consilierul Mihai Stoica (prim-vicepreşedinte PNL Neamţ) explică tehnic că e mai util să fie cheltuiţi banii în Neamţ. Şi mai eficient:

 

Bogdan Buhuşanu (consilier judeţean PNL) reacţionează şi el şi – intrând în retorica cu referire la creştinism şi fapte a lui Agăleanu – îl compară pe acesta, frontal, cu Iuda:


Pentru omul simplu, neînregimentat politic, rămâne dincolo de această dramoletă întrebarea de bun simţ (că tot se vorbeşte acum de un spital modular, pentru 3 judeţe, pe un teren de la… Iaşi) unde sunt spitalele regionale promise acum 4 ani? Sau unde e spitalul acela cu 13 etaje plimbat, cu sârg, ca desen, acum un an, prin presă şi pe facebook şi botezat „Noul Spital Judeţean”?

Daniel Vinca

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns