Ruptură în PNL Neamţ şi după Liga Aleşilor Locali! „Desigur, vor fi contestaţii!”

În PNL Neamţ a dat cineva cu piper, ar putea spune unii. Alţii ar putea vorbi de bisericuţe, contondenţe, rupturi îndre diferite găşti (pardon, „echipe”, că sună mai frumos).

După ce vineri, TNL Piatra Neamţ, prin vocea preşedintelui Adrian Olariu a dat pe faţă iritarea faţă de alegerile la TNL Neamţ (primarul Dragoş Chitic suflând că nu este o ruptură dar este o contestaţie!), şi alegerile de la Liga Aleşilor Locali (L.A.L.) de sâmbăta trecută par să aibă efecte similare şi e foarte posibil să se lase şi cu contestaţii, după cum anunţă unii.

Astfel, un consilier local romaşcan (PNL) chiar spune, foarte hotărât: “Desigur vor fi şi contestaţii”. Este vorba despre Miluţă Scutaru (67 ani, economist, pensionar – după cum sunt datele de pe un site public) care, la o postare a unei colege de partid care participase la şedinţa LAL a punctat cu promptitudine: “Imi pare rau de Mihaela Isciuc, ca nu cunoaste ce este in realitate. CONVOCARILE au fost tardive si nu au reusit sa participe toți cei convocați. Desigur vor fi si contestații”

Răspunsul consilierului judeţean Isciuc nu s-a lăsat aşteptat: “Domnule Miluta Scutaru ar trebui sa va informați și sa citiți noul STATUT”.

În dezbaterea ad-hoc a intrat şi un consilier local dintr-o comună, Mugurel Burdulea, proaspăt ales şi el în noua conducere LAL, care a pledat pentru o competiţie internă pe faţă, nu bazată pe contestaţii: <<Personal consider că ședința a fost convocată într-un termen rezonabil (câteva zile înainte) și cei interesați aveau tot timpul să se pregătească. Așa nu se mai termina niciodată… toată lumea contestă pe toată lumea… Meciurile se câștigă pe teren, nicidecum din tribune sau de la televizor. Dacă nu îți convine ceva sau cineva „intri în arenă și iei taurul de coarne” … Vii cu soluții și proiecte. Nu consider bărbătească „băgarea capului in nisip” sau „dacă nu vă jucați cum vreau eu , îmi iau jucăriile și plec acasă”… Conform principiilor democratice care guvernează și activitatea PNL minoritatea se supune votului majorității și va garantez ca nu am fost sunat sau influențat de nimeni pentru a mi se condiționa votul intr-o direcție sau alta, sau mai rău să nu particip pentru a nu fi cvorum… PNL este si trebuie sa rămână un partid unit. Felicitări echipei alese și spor la treabă!>>

Dezbaterea internă nu se opreşte aici. Chiar la un articol Vestea în care era punctat faptul că organizaţiile Piatra Neamţ şi Roman „nu prea au servit” şedinţa LAL, o replică foarte puternică (dedicată preşedintelui Mugur Cozmanciuc) a venit de la primarul de Ruginoasa, Nicu Chirilă.

<<Ne poate spune domnul presedinte daca aceasta intalnire a fost statutara si daca unii care au votat au avut calitatea de alesi locali? PNL Neamt este divizat de la venirea (numirea) lui si nu se va intregi niciodata. Cele doua gasti sunt intr-o disputa de unde avem cu totii de pierdut. Am vazut si eu pozele si am numarat membrii de drept si nu cred ca au intrunit conditiile statutare de a se organiza aceste alegeri. Din 409 alesi locali au fost prezenti mai putin de 50% adica undeva intre 150 si 170 de persoane prezente in sala cu tot cu cei care nu aveau calitatea de alesi locali. Si mai vorbim de politicieni onesti si corecti care ne reprezinta in parlamentul Romaniei>>, spune primarul de Ruginoasa.

Mai interesant în punctul de vedere de mai sus este faptul că Nicu Chirilă este singurul liberal cu o funcţie administrative importantă (primar) care nu se sfieşte să vorbească deschis despre “divizare” (în PNL Neamţ) şi despre “cele două găşti”. Dincolo de faptul că tonul lui Chirilă dă de înţeles că el nu ar face parte din niciuna din “cele două găşti”, rămâne de văzut dacă liberalii nemţeni vor avea puterea să gestioneze şi să tranşeze acest război intern şi latent care tot dă în clocot de imediat de după alegerile parlamentare.

Cât priveşte modul în care PNL comunică cu proprii membri sau alegători sau cu presa, ca fapt divers menţionăm că organizaţia judeţeană nu a mai organizat o conferinţă de presă de… (nu mai ştim de când), iar cea municipal de la Piatra Neamţ realizează astfel de acţiuni absolut superbe în care îl cheamă pe directorul Publiserv (firmă a Consiliului Local nu a băieţilor deştepţi din PNL, cel puţin în acte) să povestească despre activităţi economico-administrative-edilitare.

Astfel că, în acest moment, membrii sau simpatizanţii PNL nu pot decât să îşi dorească scenariul în care cineva se va îndura şi va face o donaţie de busole pentru cei care deţin cele mai importante funcţii în conducerea PNL-ului (cu organizaţii locale, echipe, găşti) de la Neamţ…

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns