Rugby Club Venus, la ceas aniversar: 25 de ani de la înființare

Clubul de rugby Venus Rifil a împlinit zilele acestea 25 de ani de la înființare. Cu acest prilej, stadionul Cetatea din Târgu Neamț a găzduit sâmbătă evenimentul intitulat „Trofeul Venus 25, 1991-2016”, manifestare organizată în parteneriat cu Federația Română de Rugby.
Tot sâmbătă s-au disputat și partidele din etapa a treia a campionatului de rugby feminin Moldova Nord, destinat jucătoarelor sub 14 ani. În afară de echipa gazdă, în competiție s-au înscris formațiile AS Pilierul Prisăcani și Școala Gimnazială Gârbești – ambele din județul Iași, precum și Școala Gimnazială Ipotești – Suceava și Liceul „Petru Rareș” din Vetrișoaia – Vaslui.
Toți participanții au primit premii, cupe și medalii.


Momentul cel mai important a fost înmânarea trofeului aniversar Venus 25, acesta fiind primit de profesorul Eusebiu Popa. „Au trecut 25 de ani frumoși, am cunoscut multe generații de sportivi, iar unii dintre ei au ales să rămână în acest sport. Așa cum am spus-o și cu alte ocazii, rugby nu este doar un sport. Rugby înseamnă disciplină, înseamnă muncă, înseamnă, până la urmă, un mod de viață. Voi continua să lupt pentru promovarea acestui sport în rândul tinerilor, mai ales în rândul elevilor din mediul rural, așa cum facem de câțiva ani încoace. Mă rog lui Dumnezeu să mă țină sănătos și în putere pentru a fi alături în continuare de acești copii frumoși, care au demonstrat că pot deveni elite în rugby. Le mulțumesc pentru implicarea de care dau dovadă în fiecare zi, le mulțumesc familiilor lor care-i sprijină mereu, indiferent cât de greu este și le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în acești ani”, a spus profesorul Eusebiu Popa.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook